Tot 4 september 2022 kan je aan de Kalvekeetdijk 258 te Knokke een nieuw kunstwerk zien van de Antwerpse kunstenaar Wim Tellier.

Je ziet in “ Closer” de naam van het project, een canvasafdruk van 105 x 68 m. ( gewicht 3 ton). Het stelt een man in brandweerpak voor in een zeer zelfzekere houding. ( dixit Wim.) Hij lijkt onoverwinnelijk alsof niets hem kan overkomen. Maar dit is slechts schijn want de man-in –beschermpak krijgt een volledig andere gedaante. Het pak wordt geperforeerd en er groeien zonnebloemen door. Deze werden geplaatst ( 3.000 zonnebloemen door een 50 tal studenten van PITO Stabroek. Het groeien van de zonnebloemen is de tegenpool voor de zelfzekere man. De biologische zaadjes gaan hem overwoekeren. Tellier koos voor zonnebloemen als symbool voor bescheidenheid en als knipoog naar de zon. Later wordt alles gerecycleerd tot strandstoelen.

De weide en de uitkijktoren zijn vrij toegankelijk. De uitkijktoren wel op eigen risico. Parkeren kan je op de zeer ruime betaalparking van AZ Zeno, het spiksplinternieuwe hospitaal van de Knokke regio, gebouwd volgens het concept hoe nieuwe hospitalen eruit moeten zien. ( Niet de hoogte in maar op uitgestrekte lange ruimtes met Max. drie verdiepingen.

De Burgemeester van Knokke, Piet De Groote, vergezeld van enkele schepenen, kwam alvast het project ‘in opgroei’ aanschouwen. Extra begieten was die dag niet nodig, want de natuur deed die dag zijn werk!

Alle info:

https://www.myknokke-heist.be/nl/belevenkunst/closer-wim-tellier

Tekst en foto’s: Gust Charrin