CLUB180: Ongedwongen feesten tijdens camera loze clubnacht

 

Op vrijdag 31 maart 2023 vindt de eerste editie van CLUB180 plaats in Antwerpen. CLUB180 is een clubnacht die volledig inzet op het gevoel van vrijheid en zelfexpressie. Met een programmatie van house DJ’s, performances én een no-camera policy nodigt CLUB180 nachtraven uit in een oase van vrijheid. Het normaal-zijn stellen wij op een speelse manier in vraag en we leggen de focus op verbinding in het hier en nu.

 

Continu ‘aan’ staan

2023, de smartphone is niet meer weg te denken uit onze broekzakken en handtassen. In enkele klikken heb je een nieuw kledingstuk besteld, je werkmail beantwoord of een foto gemaakt – en dat op ieder moment van de dag. Dat is handig, maar kan soms ook stresserend zijn. Diezelfde smartphone vindt ook zijn weg naar de dansvloer waar de avond wel geregistreerd, maar steeds minder beleefd wordt. Daarbij ontdekken sommige feestgangers tot hun verschrikking dat er niet erg flatterende foto’s van hun nachtje uit online verschijnen.

Toxische beeldcultuur

De druk om er goed uit te zien vindt haar summum in de uitgaansscene, het podium voor zelfexpressie én –kritiek. “Want was als ik niet goed sta op de foto’s?” Wat een zorgeloze avond moest zijn, is steeds vaker het verlengstuk van een toxische beeldcultuur. Een camera loze clubnacht vervangt die druk door authenticiteit en creëert een oase van vrijheid. Een avond waarin iedereen zich volledig kan laten gaan zonder je dat iemand zich zorgen hoeft te maken over de foto’s en video’s die achteraf tevoorschijn worden getoverd.

Geen camera’s in deze discothèque

CLUB180 is die camera loze clubnacht waar je het nachtleven volop kunt beleven. Een internationale line-up met namen als Bibi Seck en het Britse collectief Semi Peppered vult de avond met house en ambient-muziek. Verwacht je niet alleen aan funky beats. CLUB180 streeft naar een totaalervaring waar een vleugje humor en gekkigheid niet ontbreken. Alles wordt gedaan om jou los te trekken van je scherm. Achteraf heb je geen visueel bewijs, enkel te gekke herinneringen.

 

“We keren ons radicaal tegen wat ‘normaal is’ en nodigen je uit om nog eens goed zot te doen. CLUB180 is de norm, maar dan 180° gedraaid” – Team CLUB180

 

De eerste editie van CLUB180 beleef je op 31 maart 2023 in de creatieve krachtcentrale Onder Stroom, te Antwerpen. Info & tickets via   www.club180.be

Tekst: Peter Minnebo.

Foto: Frederic Pels.