Cochem, stad van vele evenementen en gezellige feesten rond de wijn

 

Ken je de wijnbergperzik? Deze kleinere variant van onze perzik vind je in de Moezelstreek. Het is een eeuwenoude cultuur die de laatste jaren heel populair geworden is. Er zijn heel wat bomen aangeplant die een goede productie geven. De vrucht zelf kan je eten maar hij wordt meer gebruikt voor confituren en voor een likeur die gebruikt wordt bij een glaasje Sekt, de schuimwijn. Dan kan je dit aperitief drinken als een soort Kir.

Roter Moselweinbergpfirsich-Pfirsichbilder 7

Die populariteit uit zich ook bij een feest rondom deze wijnbergperzik! In Cochem zijn er zelfs twee op een jaar. Het eerste feest is in april als de wijnbergperzik in bloei staat wat een prachtig zicht geeft op de hellingen terwijl op dat moment de wijngaarden nog kaal staan! Later in het jaar, midden september, is er het oogstfeest: de “Erntemarkt des MoselWeinbergPfirsich”.

PfirsischblüteFestumzug 1

Natuurlijk trekken de wijnfeesten in de Moezelstreek heel veel bezoekers aan. Het grootste is in Cochem, dit jaar van 23 tot 27 augustus, met tal van attracties en een schitterend vuurwerk. Maar ook in alle dorpjes van het vakantieland Cochem is het wijnfeest een belevenis, zo is er in Ediger Eller het tweede weekend van september een “Strassenweinfest” met tal van wijnstandjes op pleintjes en straatjes van dit aantrekkelijk dorp met oude vakwerkhuizen.

Feuerwerk am WeinfestWeinmajestätinnen

Het hele jaar door, van maart tot december, zijn er tal van andere evenementen: een paasmarkt, een kinderfeest, een kunst en handwerkersmarkt, het “Burgfest” rond de indrukwekkende burcht van Cochem. Tot slot zijn zeker het “Federweissenfest” (het feest rond de jonge wijn) en de Weihnachtsmarkt (kerstmarkt) vermeldenswaard. Kortom, het leven hier is heel genietbaar en bezoekers zijn hier in alle seizoenen welkom!

Info: www.ferienland-cochem.de      / www.cochem.de

Brochure over het vakantieland Cochem (overnachtingen, evenementenkalender, musea, fiets- en wandelroutes) gratis te verkrijgen bij herman.taelman@skynet.be