Danny Fabry en een carrière van 45 jaar

In 1971 leerden we Danny Fabry kennen met ‘Kom aan de telefoon Angelina’, zijn eerste grote hit. Nu, 45 jaar later, is Danny nog steeds een gevestigde waarde in de Vlaamse schlagerwereld. Op zondag 13 maart werd dat 45-jarige jubileum gevierd in zaal Movri in Boortmeerbeek. Naast het voorprogramma met Jacky Lafon, Bobby Prins en Eveline Cannoot werd ook nog het startschot gegeven voor een reeks verjaardagconcerten. Ook werd de nieuwe dubbel-cd van Danny voorgesteld. Een dubbel-cd met veel nieuwe nummers en tal van oude hits. Vóór zijn optreden hadden we nog een gesprekje met de zanger.
Danny Fabry, creativiteit en zakeninstinct in een persoon?

DSC_0020
-Ik denk het wel, heb 2 keer een grote zaak gehad, de dancing Kempenhof in Balen met autocarbedrijf en het restaurant in Scherpenheuvel. Dit was 15 jaar horeca doorheen mijn zangcarrière, die gewoon doorliep, terwijl ik wel alles onder controle had. Ik denk ook dat dit het succes verklaarde. ‘k Heb trouwens de beide zaken in volle bloei weer kunnen verkopen.
Is Danny Fabry een perfectionist?
-Zeker, ik wil dat alles in orde is en dat iedereen tevreden is. Dit laatste lukt helaas niet altijd.
Ik las ergens dat je verklaarde beter gericht te stoppen dan doorgaan tot het zielig wordt?
-Inderdaad, ik zie het soms bij collega’s. Ofwel heb je veel werk, ofwel weinig. Half-en-half werk dat telt niet. Als je begint af te takelen is het niet meer goed.
Ooit een musical willen doen?
-Eerlijk gezegd niet. ‘k Heb zelf veel optredens en ‘k heb mijn twijfels of ik het goed zou doen.
Wat over de maandelijkse seniorenshow die je in Herk de Stad doet?
-Senioren hebben nu meestal tijd en geld. Velen ken ik ook van vroeger, toen ze mijn jongere fans waren.
In de jaren ’80 heb je ook even in het Engels gezongen. Nadien schakelde je weer over naar het Nederlands?
-Je kan er niet omheen, maar dit kwam zeker door de ‘Tien om te Zien’-uitzendingen.
Wat breng je het liefste op het podium? De allereerste hits?
-Neen, vooral liever mijn allerlaatste nummers, die andere heb je bij wijze van spreken al meer dan 100.000 keer gebracht.