De eerste productie van de Sven de Ridder Company is een echt schot in de roos. Met een sterk scenario en dito cast kan er in feite niets mis lopen. En een ijsoorlog is zeker van deze tijd! Recent was ( of is) er de ijsoorlog in Berlaar waar het zelfs tussen vader en dochter gaat. Deze zaak dreigt te eindigen voor de rechtbank en kan sowieso maar alleen verliezers opbrengen. Daarentegen bij ons duo op de planken van Elckerlyc zal het ijs symbolisch smelten en tot een alom tegenwoordige verzoening leiden.

20180805_174812

Brik Van Dyck en Sven De Ridder zorgen voor een uitmuntend scenario ,pittige humor , soms voorspelbaar maar soms ook wordt de toeschouwer subtiel op het verkeerde pad gebracht.

Pierre Pistache ( Jan Van Dyke )een al wat oudere ijsroomverkoper staat al 25 jaar op dezelfde plaats in het park. Hij heeft ook een veel jongere vrouw , Isabelle ( Leen Dendievel) . Isabelle houdt van vreemde talen en hoe dieper het accent hoe krolser ze wordt. In het park komt er echter concurrentie. Niet op verre afstand maar op enkele meters naast het kraam van Piehttp://www.elckerlyc.berre. Een op het eerste gezicht louche Italiaan , ene Roberto Montana ( Sven De Ridder) plant er zijn ijskar en natuurlijk naar Italiaanse gewoonte met een massa exotische smaken. De district burgemeester ( Luc Verhoeven ) die constant telefonisch in de clinch moet met zijn vrouw ( een Ka voor de kruiswoordliefhebbers ) probeert de gemoederen te bedaren tussen de twee ijs crème verkopers. De klusjesman van de groendienst in het park ( Brik Van Dyck) is niet al te snugger en wil voor iedereen goed doen soms echter met omgekeerd resultaat.

Leen Dendievel is subliem met haar West-Vlaams accent terwijl Sven De Ridder een Italiaans Vlaamse combinatie naar voren brengt die je soms doet denken aan de Napelse maffioso dan weer aan de spaghetti westerns om dan weer te eindigen bij de vlot pratende Italiaanse vrouwenversierder. Jan Van Dyke bestrijkt zoals gewoonlijk alle hoeken van het podium en kan er zelf van genieten om het publiek op het verkeerde been te brengen met bepaalde scenes totaal anders te laten uitkomen dan we van hem verwachten. Het ( niet ) opvouwen van een één mans tent was er een prima voorbeeld van.

Als iets goed is ga je steeds buiten met een soort van herinnering. Bij de” Creme Glace Oorlog “ ga je naar huis met Gente di Mare van Umberto Tozzi in je hoofd. En dat gaat de komende uren niet over.

Nog tot 19 Augustus in Theater Elckerlyc : tickets: www.elckerlyc.be of 070 691 002

We zien al uit naar de tweede productie van SDRC , Krakers onder de Kerstboom , zelfde schrijvers en vanaf 14 december ( Fakkeltheater)