Breakfast at Elckerlyc

DSC_0012

 

Winterrevue 2018-

 

Tradities zijn er om in ere te houden , misschien een cliché maar altijd even gezellig. Daarom was er weer ,enkele weken na het opstarten van de repetities van de Winterrevue , een gezellig ontbijt samen zijn met Stany Crets en zijn cast 2018.Het vroege uur nam iedereen er traditioneel bij. Volgens de regisseur zitten ze op schema er is nog genoeg ruimte voor veranderingen. Met een team die al bijna allen anciens van de Winterrevue te noemen zijn zitten ze goed en wie weet wat ze voor de Special Guests in petto hebben! Dit jaar verwelkomen we Anne De Baetzelier en Katja Retsin. Deze beide dames mochten samen met Stany de handafdruk in de beruchte cement nog eens overdoen na een “ mislukt “ experiment tijdens vorig persmoment. Nu was het ook kantje boordje. Volgens Nico Warrinnier was de huidige cementleverancier gespecialiseerd in grafzerken !

DSC_0015DSC_0041

Tussendoor eventjes wat vragen voor Stany.

 

Dag Stany , gewoon als “ opwarming” een vraagje : ken je het Engelse Pantomine en mogen we het vergelijken met ons genre van revue?

Ik ken het zeker , maar buiten dat het ook in de eindejaar periode wordt opgevoerd heeft het toch weinig gelijk hoor. Je hebt wel wat dans , sketches en zang maar meestal is het gemaakt naar een bekend sprookje. Er zit ook minder diepgang in en soms is het ook voor een kinderpubliek.

Stany Crets liefhebber van “ retro”?

Zeker , ik grijp graag terug naar bv. de muziekjes uit mijn jeugd en uit de periode waar je zogenaamd gevormd wordt – ruwweg tussen de 12 tot 20 jaar-. Ik heb nu de luxe om een eigen show te maken, je wil je graag amuseren en daarom grijp ik enorm graag terug naar muziek van eind jaren ’60 en de jaren ’70. Noem ze mijn jaren en dus is het bijna logisch dat dit mijn inspiratiebronnen zijn.

Met dit komt onvermijdelijk ook het gevoel van “ oud “ te worden ?

Ik werk veel met jonge mensen. Dikwijls fronzen ze de wenkbrauwen bij een bepaalde keuze van muzieknummers en films door mij. Ze kennen ze helemaal niet. Noem het maar de generatiekloof. Wij , de plus vijftigers , hadden in de jaren 60 geen keuze , iedereen zag dezelfde feuilletons en had dus dezelfde herinneringen. Nu is er een overvloed. Ik probeer mijn kinderen nog altijd quasi op te voeden met die herinneringen.

 

Dus ook een fan van de Pre-Historie?

Zeker ,wel de jaren 60,70 en 80, dan stopt het bij mij. Ik ben er zeker van bij jou ook ? ( kon ik 100% beamen ,nvdr.)

Het is nu de vierde show. Nummer 1 was het ongewisse , misschien een gok? Spreken we van een zekere routine voor show 2 & 3?

Zeker niet! Revue is helemaal geen routine. Revue maken kent geen formule. Je komt echter wel dichter en dichter bij een formule. De eerste show kon je een gok noemen met zeker een zwaar risico. Je wordt echter gesteund door drang naar kwaliteit. Gewoon wat zingen kan iedereen, revue is niet zomaar volksvermaak. Voor onze zang , dans en sketches leggen we de lat hoog. Er moet kwaliteit zijn. Ik ben er zeker van dat we dit jaar de lat weer een ietsje hoger kunnen leggen. Zeker met dit team , bijna allemaal anciens nu.

Ik voel soms ( voor mij zeker nostalgisch) een vleugje Two Ronnies , Morecambe & Wise of The Goodies?

Ja zeker. Zij zijn de basis van heel veel humor. The Goodies kun je beschouwen als de voorlopers van Monty Python. We proberen ons een weg te banen dankzij hen.

Ene Gast , Twee Bazen en nu vlotjes de Winterrevue ?

We hadden de première van “ Ene Gast , Twee Bazen “en dan begonnen we onmiddellijk met de repetities voor de Winterrevue. De click maken van de ene show op de andere was geen probleem. Ook twee van onze cast zaten trouwens in Ene Gast, Twee Bazen. ( Shana en Laurenz) en verteerden dit ook vlot. Het is wel vermoeiend hoor!

DSC_0034DSC_0035

 

 

De Winterrevue 2018 vanaf 14 december tot en met 13 januari in Elckerlyc.

Alle info: www.elckerlyc.be

 

Tekst en foto’s: Gust Charrin