De zevende Winterrevue

 

De Winterrevue is stilaan een traditie geworden in Antwerpen. Twee jaar geleden was Stany Crets supertrots om de vijfde editie boven de doopvont te houden en nu zitten we in een regelrechte lijn om het decennium  te vieren. Nu echter alle aandacht voor de zevende editie van de Winterrevue. Ze gaat het derde grote project worden van Backstage dit jaar, na Het spook van de Operette en Moord op de Oriënt Express. De combinatie van talent binnen Theaterentertainment en Uitgezonderd! Koos dit jaar als Revue titel voor: “ An Evening with the Sixpack”. We gaan dus terug naar de jaren ’50 zowel voor sfeer als muziek. Geen nood aan humor zal het ook niet ontbreken. Dat verklaarde Dirk Van Vooren, ancien van het Revue team op de traditionele ontbijtsamenkomst met pers alvorens de prille repetities te beginnen.

Zijn er veranderingen tegenover verleden jaar?

Er is een nieuw ensemble van zes, onder leiding van Laurent Flament. Terug van weg geweest na een jaar afwezigheid als choreograaf  bij de Revue.

Thomas Vanhauwaert is de nieuwe orkestleider, een orkest met ook verschillende nieuwe leden.

De special guest dit jaar is Margriet Hermans. Ze wou altijd wel eens in een musical spelen en  ziet er enorm naar uit om met deze cast te spelen.

Ann Van den Broeck  kwam met een emotionele mededeling, die ons allemaal naar het hart greep en deed inzien hoe broos het leven is en dat genieten van het leven zeer kostbaar is. Ann sprak over haar ziekte en behandeling en dat de laatste dagen tijdens de repetities haar hadden doen inzien dat je naar je lichaam moet luisteren en dat wil en doorzettingsvermogen niet alleen kunnen overheersen. Daarom kondigde An een harde beslissing aan en dat ze een knoop had doorgehakt door nu een stap op zij te zetten en haar lichaam goed gaat laten rusten.

Ann gaf zelf de primeur over haar vervangster: iemand die nu zelf bezig is in Theater Elckerlyc bij Moord op de Oriënt Express, namelijk Ianthe Tavernier. Ianthe begon vandaag direct met de oude cast ( Patrick Onzia, Dirk Van Vooren, Helle Vanderheyden en Laurenz Hoorelbeke.) te repeteren.

Geen Britt Van Der Borght dit jaar, Dirk wist ons te vertellen dat Britt verleden jaar al gezegd had om een soort van sabbatjaar te doen en geen rollen zou aannemen.  Ze is nu ook volop bezig met ZOPPA, waar ze oprichter en bezieler van is. Zepen met een samenstelling van eerlijke ingrediënten uit de natuur, die een helende eigenschap hebben.

Er werd geen vervanging gezocht. Er is nog ruimte genoeg en dit maakt een eventuele terugkeer van Britt gemakkelijker.

Van Patrick Onzia kwamen we te weten dat hij na de winterrevue een vakantie gaat inplannen. Daarna trekt hij terug Vlaanderen door met eigen optredens. Misschien wat avondshows naar de zomer toe en zeker een nieuwe plaat in die periode. Onziaijs daarentegen zal ophouden te bestaan. Er is privé bij Patrick veel veranderd en het salon was niet meer combineerbaar met optredens. Vele klanten zagen graag dat ze door Patrick bediend werden. Ook de verkoop van evenementenkostuums gaat door. Patrick wil meer plaats maken en ook doet hij veel minder van die evenementen.  Hij gaat zich ook meer op het zingen toeleggen ( cfr. Witte Paard).

Winterrevue van 16 december 2022 tot 15 januari 2023

www.backstage-producties.be

Tekst en foto’s: Gust Charrin