Met ‘verve’ op de catwalk

Een zeer speciale school in Antwerpen is S. O. Denise Grésiac in Berchem. Ze is een master in de opleiding in de schoonheidssector. Sinds de oprichting in 1959 is de school uitgegroeid tot een instituut met internationale uitstraling. Meer dan 3000 leerlingen studeerden hier reeds af in de verschillende richtingen. De klassieke vormen van schoonheid komen aan bod: van pedicure en manicure tot aangezichtsverzorging met ook lichaamsverzorging en epilatie. Ook het opmaken van het gelaat wordt hier aangeleerd, een magische wereld van fantasiemaquillage en face- en bodypainting tot camouflage en grime toe.

Voor de 36ste keer organiseerde de school een maquillage- en grimeshow in een bomvolle evenementenhal Den Boomgaard in Ranst op 27 mei. De leerlingen van het 6de jaar stuurden 64 creaties de catwalk op in drie reeksen. Het thema was ‘Sterren op de catwalk’ en iedere unieke creatie had ook een naam. Zo bewonderden we in reeks 1 o.a. Winterwonder, Summer Breeze en Betty Boop. In reeks 2 kregen we voorbeelden als Lost in the Forest en Assepoester en reeks 3 bracht ons Geisha, de Bosnimf en Black Spider Woman. In reeks drie zat ook de winnaar met de creatie ‘Mademoiselle’. Naast de hoofdprijs werden nog verschillende prijzen uitgereikt. De leerlingen van het 7de jaar brachten als afsluiter nog een act met bodypainting, gebaseerd op de avontuurlijke wereld der piraterij.

De presentatie was in handen van ex-Miss België Ellen Petri en de volledige organisatie werd zeer vlot uitgevoerd door de leerlingen van de lagere klassen.

Kortom, een niet zo bekende wereld van glamour die door deze dynamische school ten volle op de kaart wordt gezet. Op naar show nummer 37 volgend jaar!

Alle info over de opleiding: www.denisegresiac.be

DSC_0060DSC_0098DSC_0111DSC_0131