Dolle Dinsdag  Remake

 

Dolle Dinsdag”,  een uitdrukking ooit als eerste gebruikt door onze Noorderburen. Op 5 september 1944 was heel Nederland door het dolle heen dat de bevrijding van hun land in kannen en kruiken was. Niets was minder waar. De aanvoerlijnen van de Geallieerden stokten door enorme bevoorradingsproblemen en de mislukte Operatie Market Garden in Arnhem zorgde ervoor dat er eerst nog een lange  en bloedige Slag van de Schelde plaatsvond.

Genoeg geschiedenis want Antwerpen zal vanaf het voorjaar ook terug te maken hebben met Dolle Dinsdagen. Hiervoor zorgt de unieke samenwerking van productiehuis Blauw VZW en de  pas ontstane theaterploeg TriArte. TriArte dat zoals geweten gebruikt maakt van de mooie locatie van het vroegere “ Echt Antwerps Theater aan de Arenbergstraat.

Echte beleving in de Antwerpse binnenstad elke eerste Dolle Dinsdag van de maand en meer op andere dagen.

Een combinatie promoten tussen winkelen , wandelen, horecabezoek en theaterbeleving, waar ook nog andere partners voor worden gezocht. Zowel ouder als jonger publiek moet er zijn gading in vinden door een uniek concept dat ook  voormiddagvoorstellingen geeft.

In het voorjaar vanaf maart staan reeds 6 unieke belevingsmomenten gepland.

Er wordt gestart met een klepper van formaat: het mooiste Frans chanson in Vlaanderen , “compagnons de la chanson” meer dan 120 jaar muzikale ervaring in puur Frans chanson met Liliane Saint-Pierre en Marijn Devalck.

De grootste Nederlandse danshits door de “ Eenzaam zonder jou band” met Loes Van Den Heuvel.  Acteur Erik Van Herreweghe deelt zijn passie voor de genialiteit van taalvirtuoos Godfried Bomans.

In april wordt Barbara Streisand 80 jaar en komt er een hommage. Nog nostalgie met het Sinatra Sextet dat 60 jaar na het legendarische concert van Mister Blue Eyes in Parijs er een live herbeleving van maakt.

Ten slotte keert Liliane Saint-Pierre terug in mei om op een Dolle Dinsdag een live cd opname op punt te zetten.

Voor het najaar zitten  er ook al wat verrassingen aan te komen.

Alle info en tickets: www.muziektheater.be

www.triarte.be