Dreamland

Ben je op reis in Zuid-Engeland en je komt in de buurt van het Isle of Thanet, dan loont het de moeite om te stoppen in Margate. Er zijn wel gelijkaardige badplaatsjes aan de Engelse kust die iets nostalgisch hebben, maar Margate heeft nog een extra troef namelijk Dreamland. Het is een “Amusement Park” gelegen bij Margate Sands, het belangrijkste strand van deze badplaats.

Heel wat Engelse kuststadjes hebben een ‘Pier’ of een plaats op de dijk waar lunaparken of kermisattracties te vinden zijn, maar Dreamland is toch anders.

Het is geen ‘Theme park’ zoals ‘Chessington World Of Adventures’ of ‘Thorpe park’ waar je spectaculaire rollercoasters vindt.
Dreamland kan ik het beste omschrijven als een ‘vintage amusement park’ dat helemaal past in de sfeer van het stadje waar je in de winkelstraatjes ook heel wat vintageshops aantreft.

De geschiedenis van Dreamland gaat terug tot 1880. Sindsdien heeft deze site heel wat ups en downs gekend en is ze vaak van eigenaar veranderd. Soms is Dreamland bijna helemaal verdwenen, dan weer nieuw leven ingeblazen en dan weer door brand geteisterd.
In 2005 werd Dreamland voor het publiek nog maar eens gesloten en alle attracties (behalve 1) werden ontmanteld. Ook hier herhaalt de geschiedenis zich, want op 15 september 2014 werd er met de heropbouw van het park gestart. Op 19 juni 2015 werd het park opnieuw officieel geopend.

Je stapt er als het ware terug in de tijd

Als je ooit fan bent geweest van de populaire Britse serie ‘Hi di Hi’ die de avonturen vertelde van een Engels vakantiekamp uit de jaren ’50 zal je je hier zeker amuseren, want het park brengt je terug naar die tijd.
Momenteel is fase 1 afgewerkt en zijn er nog 3 fases gepland die het park zullen moeten voltooien.

De rides die nu operationeel zijn, komen uit diverse attractieparken, zijn grondig gerestaureerd, maar zitten nog helemaal in de sfeer van 60 geleden.
Wat vind je er dan zoal?
Een heuse paardenmolen waarbij de houten paarden tijdens de rit op en neer gaan, Helter Skelters, een razendsnelle glijbaan waar je spiraalsgewijs naar beneden komt en waarbij je best een lange broek en lange mouwen hebt als je veilig beneden wil geraken, een kettingmolen waarbij je eerst helemaal de hoogte wordt ingetakeld, een scenic railway, een snelle imposante houten constructie die nog in een testfase zat als we het park bezochten, maar die zeker een topattractie wordt, een leuk spiegeldoolhof waar je best niet te snel doorheen probeert te geraken, dream cars waar de jongste bezoekers in oude autootjes een parcours kunnen afleggen, de klassieke theekopjes waarbij de kopjes niet machinaal beginnen te draaien, maar die door de bediener van de attractie in gang worden gezet, swing boots die niet elektrisch, maar wel op eigen kracht aan het schommelen moeten gebracht worden, de vliegtuigmolen waarbij je je vliegtuig met je stuurknuppel via een hydraulisch systeem de lucht instuurt, uiteraard het klassieke oude reuzenrad vanwaar je een uitzicht krijgt over het park en de omgeving, de glijbaan waarbij je eerst met een jutezak onder je arm de trappen op moet en dan met zijn zessen naast mekaar naar beneden kan racen, een monorail die je boven een gedeelte van het park voert, maar waarbij je zelf moet trappen of je komt geen meter vooruit, een mini jumping tower, de piratenmolen waarbij de bootjes op en neer gaan terwijl ze hun rondjes draaien, botsautootjes, de draaiende ton waarbij je door de middelpuntvliedende kracht tegen de wand wordt gedrukt terwijl de bodem onder je voeten wordt weggehaald, een minicoaster in de vorm van een rupsje, de ‘kiss me quick’, een snelle molen die je op een houten motorfiets of in een wagentje steeds sneller doet draaien, een modernere attractie, soms ‘rattle snake’ genoemd, waarbij je naar boven wordt getakeld en in snelle, onverwachte bochten en afdalingen weer naar beneden wordt gebracht. Dan zijn er nog een aantal kleinere rides naast de klassieke eet- en drinkstalletjes, de animatoren die her en der hun nummertje opvoeren en de sideshows die afwisseling brengen tijdens je bezoek.
Ook is er een overdekte discorolschaatsbaan met lunapark en nog een octopusgarden voor de kleinsten.

Zoals je ziet, er is genoeg om je een paar uur bezig te houden en te genieten van een vintage pretpark dat anders is dan de klassieke themaparken die we allemaal kennen.

Als volwassene betaal je in voorverkoop 14.95 en op de dag zelf 17.95 Britse ponden.
Alle info: www.dreamland.co.uk
MAR_3194DSC_0066