DREAMZzz, gloednieuw LEGO thema

 

Na drie jaar is het eindelijk zover en kon LEGO op 10 mei 2023 in première te Antwerpen zijn gloednieuw thema voorstellen: DREAMZzz.

Nooit eerder werd voorafgaand aan een lancering zo grondig onderzoek uitgevoerd. LEGO liet zich inspireren door kinderen en hun dromen in 29 verschillende landen wereldwijd. In totaal ondervroeg men liefst 23.000 kinderen tussen 6 en 12 waaronder ook 445 Belgische kinderen. 94 % van de Belgische kinderen vindt dromen fijn. De helft geeft ook aan dat gelukkige dromen hen kunnen aanzetten tot meer creativiteit.

Dromen spelen een sleutelrol in de verwerking van emoties zowel bij volwassenen als bij kinderen. Ook om de grote en minder grote moeilijkheden van het dagelijks keven aan te kunnen  zijn dromen belangrijk. Dromen van kinderen tot leven brengen door hen ermee te laten spelen op een positieve manier, kan hun creatieve potentieel aanwakkeren en hun emotioneel evenwicht ondersteunen.

Die grote kracht van dromen is waar LEGO zich op baseerde voor de ontwikkeling van het gloednieuwe thema LEGO DREAMZzz.

De Droomwereld.

Dit bestaat uit verschillende droomeilanden. Dromers maken en bewonen deze verschillende eilanden maar zijn zich niet bewust dat ze dromen.

De droomvolgers.

Zij worden later droombewakers. Deze groep kinderen probeert de droomwereld uit de klauwen van de Nachtmerriekoning en zijn handlangers te houden. Ze doen dit onder leiding van hun leraar Dr. Oz, die in het geheim voor het Nachtbureau werkt. Samen leren ze dromen maken en de droomeilanden bevrijden.

Wie zijn die kinderen?

Logan is dwaas maar dapper, Zoey is de ruige droombandiet, Cooper bouwt de beste machines, Mateo is striptekenaar en Izzie’s broer en Izzie is een onverschrokken Anime fan en de zuster van Mateo. Hun buitenbeentje is Z Blob, een tot leven gekomen tekening.

Dromen maken is het vermogen om wezens en voorwerpen in de droomwereld te creëren, veranderen en gebruiken. Dromen maken is een speciale vaardigheid die maar weinig dromers bezitten en het kan jaren duren om het onder de knie te krijgen.

In dit gloednieuw avontuur zitten natuurlijk ook de slechteriken. Vanuit hert grimmige rijk waar nachtmerries de dienst uitmaken probeert de Nachtmerriekoning met zijn bende grimmige verschijningen elk droomeiland over te nemen. Zijn doel is om elk eiland in een nachtmerrie te veranderen en voor altijd over de droomwereld te heersen. Hij vangt dromende kinderen en steelt hun creativiteit om genoeg kracht te krijgen voor zijn plannen. Hiervoor heeft hij ook grimmige verschijningen met onder meer: Nachtjager, zijn trouwe generaal, Grimgrijper, een wandelende gevangenis en  Sneak, Snivel en Susan, zijn assistenten.

 

Dit alles in 10 afleveringen die als tv-serie gelanceerd worden op het YouTube kanaal van LEGO op 15 mei. Op een later tijdstip zal de serie ook beschikbaar zijn via Netflix en Prime. In augustus is er de lancering van het gloednieuwe productieassortiment.

Tekst en foto’s: G. Charrin