DUBBEL FEEST BIJ DE LANDELIJKE GILDE ELZESTRAAT

 

 

 

 

In 1894 ontstond de vereniging waar we nu nog steeds lid van zijn. Nu, in 2019, bestaan we 125 jaar. Dat kunnen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. En dat doen we met een ‘dubbel feest’.

Enerzijds is het de traditie om op de eerste zaterdag van augustus onze vertrouwde Elzestraat Midzomert te organiseren. Dit op de gekende locatie in de Walemstraat. Onze jaarlijkse barbecue gevolgd met optredens van enkele muzikale kleppers heeft dit jaar een groot hart voor het goed doel. Dit jaar schenken we 5 euro per betalende deelnemer aan onze barbecue voor ‘Elzestraat Wandelt tegen Kanker’.

Een maand later pakken we uit met een heus feestweekend. Op vrijdag starten we met een ware COMEDY PARADE tijdens De Gilde Lacht. Zaterdag zetten we De Gilde Feest in gang met een heuse vedette parade. Zondag sluiten we af met een Eucharistieviering en een Academische zitting tijdens De Gilde Viert.

Het bestuur van de Landelijke Gilde Elzestraat

Programma:

 

1°) ELZESTRAAT MIDZOMERT op 3 augustus 2019

 • Vanaf 15u30 Feestelijke Barbecue in de Walemstraat 143 (autoparking langs Keizerstraat)
 • 19u00 Optreden van Elzestraatse Line Dance Groep
 • 20u30 Optreden van Sam Gooris
 • 21u00 Optreden van Bar Clochard

 

 • Afterparty met DJ

 

2°) FEESTWEEKEND 125-JARIG bestaan 20-21-22 september 2019

 • Vrijdag 20 september : DE GILDE LACHT

o   20u30 COMEDY PARADE met MC Christophe Stienlet , Pieter Hens en WILLIAM BOEVA

 

 • Zaterdag 21 september : DE GILDE FEEST
 • 20u00 Optredens met onder meer : Torsten, Johan Veugelers, Lindsay, Dennie Damaro, Garry Hagger, Swoop en De Romeo’s.
 • Zondag 22 september : DE GILDE VIERT
  • 13u00 : Eucharistieviering in de parochiekerk Sint-Augustinus
  • 14u00 : Academische zitting met receptie in Ons Parochiehuis

 

WAT NOG MEER ………

 • JAKKESOEK:

het biertje als eerbetoon aan onze eerste voorzitter

Om samen met u te klinken op ons jubileum (en hopelijk nog 125 extra jaren), komen wij met ons eigen biertje op de markt. JAKKESOEK is een volmoutbier van hoge gisting, gebrouwen met natuurlijke producten : water, mout (gerst,tarwe, haver, maïs) en hop. Een blonde tripel van 7,5% Vol.

 

Voor de naam JAKKESOEK keren we terug naar ons prille begin. Onze eerste voorzitter van de Gilde: Jan Van Slagmolen had een bedrijf in de Rozendaalweg. Dat werd destijds Jetjeshoek genoemd. Het was de familie Van Slagmolen dat het ouderlijk bedrijf omvormden tot een modern tuinbouwbedrijf dat tot in het buitenland een voorbeeld werd. Om hem te eren krijgt ons biertje deze naam.

 

·     ELZESTRAAT WANDELT TEGEN KANKER (NIEUW !!)

 

 

Het goede doel stellen wij tijdens ons jubileumjaar meer dan ooit centraal bij onze festiviteiten. Per deelnemer aan onze barbecue op 3 augustus schenken wij een bedrag van 5 euro aan ‘Elzestraat Wandelt Tegen Kanker”.

Een open brief van het Elzestraat Wandelt Tegen Kanker-team om hun ideeën te verduidelijken:

 

Iedereen kent wel iemand met kanker. Ook wij. Maar dat betekent niet dat we er niets aan kunnen doen. Samen met jou willen we Kom Op Tegen Kanker steunen. Omdat zij elke dag weer werken aan het bestrijden, verzachten en vermijden van kanker.

Daarom willen we samen wandelen voor het goede doel. Een frisse herfstwandeling met de hele Elzestraat. Met mensen uit de omgeving die mee willen doen. Met iedereen die op die manier wil opkomen tegen kanker. Daar willen wij voor gaan.

Na twee eerdere edities, in 2016 en 2018, zorgen we er dit jaar opnieuw voor dat iedereen de benen kan strekken. Op 17 november 2019 starten we in de parochiezaal Elzestraat en ontdekken we de wondere natuur die ons omringt. Onderweg en na afloop kan je genieten van een verse kom soep, glühwein, jenever, croques, zelfgemaakte cake en andere versnaperingen. Voor de kinderen is er een springkasteel aan het startpunt.Een geslaagde wandeling is voor ons een dag met veel warmte en gebabbel, een fris hoofd en tevreden wandelaars.

Maar écht slagen kunnen we enkel als jij ook meedoet. We kijken ernaar uit je daar te ontmoeten. Veel liefs,

Elzestraat Wandelt Tegen Kanker team

 

Praktische info

 

Contactadressen:

 

Indien u meer informatie wenst te bekomen kan u ons via onderstaande adressen het eenvoudigst contacteren:

 • Jan Liekens – 0474 22 10 84 – j.liekens@pandora.be
 • Bert De Keyser – 0494 13 65 52 – bert.de.keyser1@telenet.be
 • Ronny Kerckhofs – 0476 65 19 04 – ronnykerckhofs@telenet.be

 

Website: http://sint-katelijne-waver-elzestraat.landelijkegilden.be/ Facebookpagina: https://www.facebook.com/lgelzestraat/ Instagram: https://www.instagram.com/gildeelzestraat/

Zij helpen u met heel veel plezier verder met de nuttige info.

 

Foto’s : Francis Liekens