Fakkeltheater , niet alleen een opfrissing

LOGO FAKKELTHEATER 2018 2019

 

Voor vele organisaties in domeinen van sport tot entertainment begint een seizoen quasi begin september. Juni is dan weer de ideale maand om het programma aan te kondigen. Voor het Fakkeltheater mogen we al een 63e theaterseizoen aankondigen. Als een der grootste Antwerpse publiektrekkers samen met Elckerlyc is er buiten een gevarieerd programma ook nood aan steeds betere accommodatie. Publiek verwennen en tevreden houden is een dubbele taak.

De verfraaiingswerken aan de Rode zaal gaan hun laatste stadium in met werken aan de voorgevel. In de lente van 2019 hoopt men klaar te zijn. Er zijn ook nog plannen voor een nieuwe airco. De Zwarte Zaal krijgt een volledige make-over en zal dit in 2020 vieren tezamen met zijn dertigste verjaardag. Buitengevel , trappenzaal, de ingang en het sanitair worden aangepakt alsmede de foyer en de loges. Het doel is simpel , er een volwaardig multifunctioneel theater van maken.

Traditioneel ook heel wat variatie in de producties. Dit wordt vooral in de hand gewerkt door de diversiteit van productiehuizen. Teveel om ze allemaal op te noemen. Daarvoor is er de handige seizoen brochure : “Fakkeltheater , theater in hartje Antwerpen 2018/2019”te verkrijgen aan de kassa van het Fakkeltheater of een blik op de website : www.fakkeltheater.be

Toch graag enkele blikvangers uit het programma. Traditiegetrouw presenteert het Fakkeltheater enkele eigenproducties met onder meer het 14e seizoen van “ Hotel Vocal” met als gastheren Sam Verhoeven en Daisy Thys.

Nieuw is de samenwerking met de ploeg van Nekka. Spijtig genoeg niet meer te zien in het Sportpaleis maar drijvende kracht Koen Huyghebaert komt met een maandagavond concept waar het Nederlandstalige lied centraal staat.

Ook nieuw , de pas opgerichte Sven De ridder Company, die in december een Kerst komedie brengt en waar hij weer beroep doet op Brik van Dyck.

Loge 10 Theaterproducties brengt zelfs vier verschillende voorstellingen met zoals gewoonlijk een Agatha Christie opvoering.

Voor hilarische komedies staat Uitgezonderd weer op het podium en ze brengen ook een vervolg op het succesvolle Vapeurs: Vapeurs 2 , in de sneeuw.

Take Twee Producties brengt theaterversies van legendarische TV-series met onder meer Frank van Erum.

Thuis fans komen zeker aan hun trekken in het volgende seizoen. “ Verborgen” in de cast van menige productie komen we bij Myriam Bronzwaar , Tina Maerevoet , Muriel Bats, Daan Hugaert en Bart Van Avermaet.

Als laatste zeker nog te vermelden , Barbara Dex brengt gedurende twee dagen “ Dex Tot de tweede Macht “ , de liefde voor haat vader en zijn muziek.

DEX TOT DE TWEEDE MACHT

Fakkel 2018/2019 is een geweldige mix van muziek , theater , drama , comedy en jeugdvoorstellen.