Geert Dehertefelt on stage.

DSC_0044

 

L’o Pétillante in Broechem was op zondag 8 oktober de thuisbasis van Broechemenaar Geert Dehertefelt voor zijn integrale voorstelling van “Geert Dehertefelt speelt overal “. Dit is ook de titel van zijn debuutalbum.

Geert studeerde kleinkunst aan het H. Teirlinck instituut en had in 2016 een plaats in de finale van het Leidens cabaretfestival. Sommigen onder ons kennen Geert ook nog van een rol in “A Bomma “ , het stuk van de Komediecompagnie dat eind verleden jaar te zien was in Theater Elckerlyc.

Als singer-songwriter maakt Geert met deze muzikale comedy voorstelling, als het ware een persiflage op zichzelf en andere singer-songwriters. Met behulp van enkele kleine muziekinstrumenten brengt hij op een subtiele wijze zijn wereld , zowel fictief als non fictief naar buiten. Hij zingt over Oelegem , poedels , genitale herpes en personen die hij tegenkwam. Een ervan Siska Van Nuffelen is als het ware de rode draad door heel zijn optreden. Soms ontroerend, soms emotioneel , soms lach je je bijna kapot , soms ietwat vrijblijvend choquerend. Het ene moment denk je aan Urbanus of zelfs aan Herman Brusselmans , terwijl een ander liedje je dan weer zou kunnen brengen naar poëten genre Paul Van Ostaijen Marc groet , wanneer hij zijn dagboek –agenda voorleest , of Dylan Thomas als hij de materie van de dood aanraakt.

Geen echte zwaarmoedigheid en toch af en toe een traan in het publiek. Hij laat het publiek in het gewisse naar wie zijn personages zijn , laat ze er even over nadenken en degenen die het willen wagen kunnen er zelf een naam van vlees en bloed op kleven. Interactief met het publiek bezig zijn is ook dankbaar in een kleine zaal zoals L’o Pétillante en Geert test dit mooi uit in het tweede deel van zijn show.

DSC_0014DSC_0039DSC_0048

Een uurtje cabaret dat te vlug voorbij was voor iedereen , ook voor Geert denken we, Geert die in het najaar gaat rondtoeren in Nederland met cabaretgezelschappen.

www.geertdehertefelt.be

 

binnenkort( 28/10) in L’o Pétillante ook te zien Mathieu & Guillaume.