Hard Rock Cafe viert zijn verjaardag, Rock on!

 

Op 14 juni 1971 zag de eerste vestiging van Hard Rock Cafe het levenslicht. De 47ste verjaardag wordt ook in Hard Rock Cafe Antwerp & Brussels op 14 juni gevierd met een niet te missen Original Legendary Burger-aanbieding. Voor 71 cent kunnen bezoekers vanaf 11u genieten van de populairste Hard Rock burger. Snel zijn is de boodschap, want op is op.

Waar het allemaal begon…..

Het begon allemaal met 2 muzikale Amerikaanse broers, die op zoek gingen naar een goede burger in de metropool London. Op 14 juni 1971 opende de eerste vestiging van de keten in een voormalige Rolls Royce garage. Al snel groeide Hard Rock uit tot een gevestigde waarde op vlak van muziek, memorabilia en de legendary burgers.

Er circuleren heel wat theorieën over de naam Hard Rock Cafe. Eerst eigenlijk niets te maken met het muziekgenre, maar wel een verwijzing naar het album van The Doors, Morrison Hotel. Op de cover staat een foto van een Hard Rock Cafe in een streek waar veel steengroeven waren en waar mijnwerkers verzamelden.

Al snel werden de eerste memorabilia ter beschikking gesteld. Eric Clapton schonk zijn gitaar, Pete Townshend (The Who)stuurde per post zijn gitaar op in een kist, als grap. Ondertussen is Hard Rock Cafe actief in 75 landen, en verder zijn er plannen voor hotels, onder andere in Picadilly Circus.

Frontview ging reeds op verkenning langs de memorabilia in het HardRock Cafe Antwerp met een gids afkomstig uit Louisiana.

DSC_8336DSC_8370-001DSC_8337

De memorabilia route is indrukwekkend , niet alleen de voorwerpen maar ook het onderliggend verhaal en weetjes kunnen ons boeien. Een jacket van John Lennon, een glitterjurk van Miley Cyrus, een Les Paul electric guitar uit 1984.

Alle memorabilia zijn authentiek, ze passeren allen het verdeelcentrum in Orlando. Ze worden verkregen via donatie, een backstage deal of een koop bij veilinghuizen als Sotheby’s ,Christie’s. Toppers zijn nog altijd Jimmy Hendrix en Beatles stuff.(originele lyrics). De memorabilia circuleren binnen de Hard Rock Cafes, om de 7 jaar een switch.

Het Hard Rock Cafe is combineerbaar genieten van muziek, zowel auditief als visueel, en van het culinaire. Terwijl je ondergedompeld wordt in videoclips van heden en verleden(Bowie, Peter Gabriel, Twenty One Pilots), rijst middenin de benedenruimte een prachtige bar op met een skyline van kleurrijke alcoholische dranken. Een cocktail, een prosecco,…je zegt het maar tegen het internationale Hard Rock team, dat je warm onthaalt en bedient. Een lusterkandelaar in diamantvorm siert het dak van de bar.

Het Hard Rock Cafe in Antwerpen viert zijn eerste verjaardag en is gedecoreerd in het thema diamant. Diamond zit verweven in heel wat lyrics. Prince opende ooit een offensief op de charts met zijn Diamond and pearls hit, zijn uitgestalde veel te kleine witte handschoenen (Purple Rain Tour 1985)zijn een bezienswaardigheid. Rihanna passeerde Antwerpen ooit met haar Diamonds World Tour en een lid van de band Van Halen noemde Diamond Dave. Diamonds are forever,wellicht ook de wereldwijde Hard Rock Cafes, gezien glitter, muziek en het culinaire iedereen wel kan beroeren.

DSC_8360

Op de eerste verdieping wordt je weerom verrast, een eerste passage dompelt je onder in een foto-album van artiesten. Herken je ze allemaal? Doe de Hard Rock test met je gezelschap!

Paradepaardje is ongetwijfeld de ‘klokjurk’ van Lady Gaga, van de bekende Belgische ontwerper Toon Geboers. De jurk is in Antwerpen ontworpen. Lady Gaga werd gefotografeerd in 2010 in Londen met deze jurk en stond nadien in Vogue Magazine.

DSC_8350DSC_8366DSC_8374-001

De muzikale reis eindigt met een hongere maag. De menukaart doet ons niet twijfelen, als starter de Jumbo Combo, gevolgd door een legendary burger. Een aanrader voor burgerfanaten.Alle burgers zijn gemaakt van de beste kwaliteit vlees, verse toppings, hartige sauzen en rijke,gesmolten kazen.

Ga op Rock ’n Roll tour in het Hard Rock Cafe Antwerpen-Brussels!

http://www.hardrock.com/cafes/antwerp/nl/

Hard Rock Cafe Antwerpen presenteert elke donderdag Radio Cafe, live muziek en radio,tussen 20u en 22u.

Groenplaats 35

2000 Antwerpen

Tekst en foto’s : Peter Minnebo.