Martins Brussels EU, waar ook  bijen logeren

 Door Miet Waes

Het viersterrenhotel Martins Brussels EU is een buitenbeentje in de keten van prestigieuze Martins hotels die meestal gehuisvest zijn in gerestaureerde historische gebouwen. Het is een van de oudste hotels van de groep waarbij de locatie in de hoofdstad primeerde. Gedurende de week zit het trendy hotel vol met gasten, die meestal een link hebben met de Europese gemeenschap. Tijdens het weekend en de vakanties is het een ideale stek om aan aantrekkelijke prijzen Brussel te verkennen en ‘s avonds culinair te genieten in hun Bistro Martin.

 

Ideaal gelegen

 

Dit hotel ligt middenin de Europese wijk, vlakbij het metro- en treinstation Schuman. Hierdoor is het de ideale locatie om vanuit een rustige en veilige plek Brussel te verkennen. Met de metro ben je in vijf minuutjes in het historisch stadscentrum. Naast kunstminnaars op zoek naar interessante tentoonstellingen, art-nouveau-, art-deco- en andere architectuurliefhebbers, amateurs van rommel- en andere markten, vind je er tijdens het weekend en de vakanties ook ouders en grootouders die hun kinderen en kleinkinderen willen laten kennismaken met de troeven van onze hoofdstad. Naast het wondermooie historisch centrum, het Atomium, Mannek en Jeanneke Pis …zijn er ook kindvriendelijke musea zoals Het Museum voor Natuurwetenschappen met zijn grootste Dinosaurusgalerij van Europa of het Belgisch stripcentrum in het Tasselhuis, het allereerste art-nouveauhuis ontworpen door Victor Horta.

charset=InvalidCharsetId 47646

 

Alle modern comfort

 

Martins Brussels EU heeft 100 kamers van vier verschillende types. Ook de kleinere kamers zijn vaak voorzien van een aquamass bubbelbad een king-sizebed, een bureau, zithoek, flatscreentelevisie met kabelzenders, koffie- en theevoorzieningen, flesje spawater, een minibar. Het hotel heeft roomservice, een overdekte parking (€19 per nacht ) en aan de voorzijde van het hotel zijn er heel wat betalende parkeerplaatsen, die gratis zijn in het weekend. Geen zin om de stad in te gaan ? dan kan je genieten van het vlakbij gelegen Jubelpark of van een drankje op  hun in het groen gelegen terras. Op de bovenste verdieping is een health club met een sauna en een beperkt aantal fitnesstoestellen waaronder een drietal hometrainers van waaruit je een prachtig zicht hebt over Brussel.

 

Op het dak logeren 160.000 bijen

charset=InvalidCharsetId 0

 

 

De grote attractie van het hotel is het zicht door een glazen koepel op de bijenkolonies, die er op het dak logeren. Het is het werk van een plaatselijke imker, die je met een beetje geluk aan het werk ziet. De vier bijenkasten – goed voor meer dan 160.000 bijen – leveren jaarlijks meer dan 120 kg honing op. Potjes honing, evenals honingwijn – ook mede genoemd en gemaakt volgens een oeroud recept door het plaatselijk Food & Beverage team in het huis – zijn te koop aan de receptie. Die honingwijn wordt in hun bistro als aperitief aangeboden, puur of in een cocktail verwerkt met toevoeging van tonic en lemon.

 

Brussel is een van de groenste hoofdsteden van Europa

 

De bijen hoeven niet ver op zoek te gaan naar voedsel want Brussel heeft meer dan 8.000 hectare parken, tuinen, bossen en zelfs een echt woud. Gemiddeld komt dat neer op 28 m² groene ruimte per inwoner. Om dat te illustreren, hangt er in elk van de 50 hotelkamers een grote luchtfoto met telkens een ander zicht op een groene oase in Brussel .

 

 

 

Bistro Martin, een hoogwaardige brasserie keuken

 

Eén van de grote troeven van Martins Brussels EU hotel is de Bistro Martin die kan mikken op een trouw cliënteel ook buiten de hotelgasten. De opvallende inrichting, een zwart-wit decor met kleuraccenten van metaalgrijs en peperrood, is een ode aan de filmen van weleer. De ruimte is gedecoreerd  met portretten van filmsterren uit de jaren zestig. Maar de echte magie gebeurt aan tafel. Je kan er genieten van klassiekers van de Belgische keuken, bereid met streek- en seizoensproducten van topkwaliteit en aangevuld met exotische creaties. Chef-kok Fabrizzio Iannacci, afkomstig uit Italië met ervaring in diverse restaurants en eigen restaurants dat hij meer dan acht jaar uitbaatte, laat zich immers graag inspireren door de lekkernijen uit zijn land.

Staat er een bijtje bij dan is het gerecht bereid met honing van hun honingraten.

En bij het koninklijk en uitgebreid ontbijtbuffet kan je smullen van de vloeibare honing uit een grote honingraat.

charset=InvalidCharsetId 57209

 

Green Key-label

Zoals da andere Martins hotels heeft ook Martin’s Brussels EU het Green Key-label ontvangen voor zijn inzet voor een verantwoorde aanpak van milieubescherming. De criteria van het label vereisen respect voor de natuur en de mens, met name door beheersing van het water- en energieverbruik, door milieuvriendelijk afvalbeheer, door vrijetijdsactiviteiten die de natuur niet schaden.

https://www.martinshotels.com/

Tekst: Miet Waes

Foto’s: Frans Oyen