De IJmuiden – Newcastle lijn van DFDS is één van de succesvolste overtochten naar het Verenigd Koninkrijk.  De maatschappij streeft ernaar om het de klant zo aangenaam mogelijk te maken. De vakantie kan beginnen met het oprijden van de ferry en de rest is een genietvolle en stijlrijke experience. De terugslag door corona is nu volledig weggewerkt en de cijfers van 2023 halen vlot die van 2019. Hoog tijd om te kijken wat de klant wil en of er verbeteringen mogelijk zijn. Navragen en opmerkingen van de klant werden stipt in het oog gehouden. Een pijnpunt dat veel terugkwam was de wat verouderde inrichting van vooral de cabines. En dit is toch de plaats waar de toerist het meeste tijd doorbrengt tijdens de ongeveer 16 u durende overtocht.

DFDS heeft reeds plannen om de twee schepen die het traject varen te vervangen. Deze schepen kunnen echter maar eerst in de vaart genomen worden tussen 2029 en 2030. Dus een extra aanpak was nodig. Er werd besloten om tijdens de minst drukke periode beide schepen, de King Seaways en de Princess Seaways alternerend een grondige vernieuwing te laten ondergaan. Beiden keerden even naar het droogdok en 7 dagen op 7, 24 u op 24 u werden de schepen bemand door schrijnwerkers, loodgieters, schilders  en decorateurs om een nieuwe stijl te bekomen.

De nieuwe decoraties geven een grote uitstraling en maken dat, vooral de cabines, een luxueuze upgrading kregen.

De binnen- en buiten cabines ogen nu mooi met een warm hout rond het beddencompartiment, een vernieuwde badkamer en aangepaste elektriciteit met led lampen en voorzieningen voor laadapparatuur. Een kleurrijke vloerbedekking zorgt voor een extra pigment. Men dacht nu ook aan reizigers met huisdieren: de zogenaamde Petcabins, er zijn er zes, voldoen aan het verblijf van je lievelingshond. De speciale vinylvloer is hier voor aangelegd. De huisdieren hebben wel geen toegang tot de openbare ruimtes.

Er zijn nu ook hutten voor mindervaliden. Zij hebben comfortabele eenpersoonsbedden en een zitdouche met handgrepen.

De hutten met huisdieren en de mindervalide hutten kunnen alleen maar telefonisch geboekt worden.

Op het bovenste dek bevinden er zich 16 Commodore de Luxe cabines die ook volledig in het nieuw werden gestoken. Hier zet je over in stijl met een tweepersoonsbed, aangepaste lounge en natuurlijk zicht op zee.

Ook het populaire self service restaurant werd aangepakt. Lichter hout en een langere service ruimte maken het geheel nog aangenamer. En de batterij aan koks zorgen hier nog steeds voor een variatie aan lekkere gerechten van voorgerecht tot dessert.

 

Ook de koffiebar werd verlengd om de reizigers die ’s morgens geen ontbijt nemen de gelegenheid te geven voor nog een vlugge koffie. Dit gedeelte is in partnership met Starbucks.

Crossing The Northsea in style. Travel Experience is het motto bij DFDS.

www.dfds.com

Tekst en foto’s: Gust Charrin