KEBC Edegem , dit jaar 60 jaar

 

Naar jaarlijkse gewoonte stelde KEBC in februari zijn team voor 2019 voor. Al spreekt men nog niet van crisis toch kan men er niet naast kijken , volgens de drijvende kracht van KEBC Denis Luckermans, dat het aantal renners steeds slinkt. Edegem komt nu aan een totaal van 39. Denis sprak van een tendens bij alle ploegen terwijl er in het Antwerpse zelf enkele ploegen er de brui aan gaven. Redenen ? De bijna rooftocht van professionele teams die azen op quasi elk talent , veel ouders die bij de opstart van hun kind in de wielersport niet begrijpen dat dit van iedereen enorme inspanningen vraagt en een gebrek aan trainers. Maar onze Edegemenaars gaan wel hun 60e verjaardag vieren dit jaar.

Het vindingrijke KEBC ging zelf voor oplossingen en een ervan is een cluster met de roodwitten van Steeds Vooraan Kontich. Samen trainen is hier een onderdeel van. De wintertrainingen gingen op zondag heel de winter door. Met fietsen , lopen en met de montainbike in Wilrijk op het ijs. Een enorme kans voor de jongeren om tot een volledige ontplooiing te komen en zeker hun behendigheid te optimaliseren. Op donderdagavond wordt er nu ook op de piste in Wilrijk geoefend en dinsdag zijn er de sessies achter derny.

KEBC is ook Het Goede Doel. Deze dernywedstrijd wordt reeds voor de achtste maal tijdens de Jaarmarktwedstrijden gehouden. Uniek is dat de club sponsors heeft voor de wielerploeg maar ook voor deze aparte dernywedstrijd. Nadat men in het begin als goede doel oud renner Tars voor ogen had is dit nu uitgebreid tot zijn leefwereld in de Afdeling De Stroming van Hof ter Schelde. 2018 bracht 3.500 euro op en zal toelaten dat enkele residenten van de Stroming naar Spanje op vakantie kunnen in een door Vlamingen gerund speciaal centrum. Om bv. verder te sponsoren in de “Stap Robot “is er op 15/05/2019 een speciale vertoning in het Echt Antwerps Theater van “Mijne Schoonzoon is nen Hollander” ten bate van De Stroming ( kaarten 25 euro)

Naar jaarlijkse gewoonte eindigde de presentatie met de viering van de laureaten in elke categorie. En hier zijn ze:

  • Aspiranten: Jochen Smets.
  • Nieuwelingen: Rik Van Haute ( wordt volgend seizoen junior)
  • Junioren: Toon Geersheuvels ( MTB talenet met 2 overwinningen)
  • Beloften en Elite z/c: Senne De Meyer. ( reed 44 wedstrijden in het veld en won een wedstrijd in Luxemburg) Bij aandachtige Sporza kijkers dit jaar af en toe gespot op tv alhoewel hij steeds op de laatste lijn moest starten.)

  • KEBC’er van het jaar: Yves Schouwaerts ( voor zijn perfecte kledij en zijn inzet bij de trainingen die hij dikwijls mee aanvoert)

En tot slot om uit te kijken : vrijdag 30 augustus de Jaarmarktprijs met de verschillende derny nummers.

 

Test en foto’s: Gust Charrin