“ Ik geloof in Elfjes”

 

Musical Hall produceerde de afgelopen decennia reeds drie Peter Pan shows. Voor dertig jaar Music Hall is hier Neverland again!

De Schot James Barrie maakte het verhaal in de Edwardian Period van Engeland. London, dichtbij Kensington ,in het huis van de familie Darling. Peter Pan , de jongen die kan vliegen maar niet wil opgroeien, is hier op bezoek. Het begin van een hele reeks avonturen die Wendy , Michiel en Jan naar Neverland brengen. Ontmoetingen met de Verloren Jongens , piraten, indianen , Tinkelbel , de vreselijke Kapitein Haak tot zelfs de reuzenkrokodil. Een verhaal van avontuur , jaloezie en liefde.

Op de avant -première zagen we een internationale cast , ontelbare surprises, verbluffende choreografieën in een gloednieuwe betoverende versie.

Je zou denken dat het een kind productie is maar hier heeft men een globaal gulden middenweg gevonden. Er zijn trouwens ook twee acts met pauze. Enerzijds is er het verhaal dat door zijn avontuur de kinderen aanspreekt, anderzijds zijn er de muzikale composities met bekende nummers die zeker vele volwassen zullen aanspreken. Denk maar aan” Forever Young”, “All I have to do is dream” tot de geweldige afsluiter met” I am Sailing”. Captain Haak waagt zich tot een operastuk uit Figaro!

Kortom we zagen een familiespektakel met de allernieuwste technologieën, acrobatieën in menig choreografisch moment en oeroude theatermagie.

Je komt echt ogen te kort met het spectaculair decor dat juist was aangekomen in Antwerpen. Men waarschuwde ons van te voren voor misschien probleempjes op de try out door het kort op de dag spelen maar eerlijk gezegd hebben we er niets van gezien.

Wat we wel zagen waren Elfjes , we geloven erin en willen Neverland nooit verlaten .

 

Tekst en foto’s: Gust Charrin