Succesformule Klassiek in het park, nu ook aan zee en aan de Schelde

Klassiek in het groen en La Volta stage productions presenteren hun klassieke openluchtconcerten op verschillende plaatsen in Vlaanderen. Na zes edities in het park van Brasschaat, spelen zij nu ook aan de kust in Middelkerke en langs de Schelde in Antwerpen.

VIVA VERDI

Guiseppe Verdi is de Lennon-McCartney van de 19e eeuw, al zijn composities werden wereldhits.  Artistiek directeur Robert Groslot en casting director Aaron Wajnberg namen een duik in het enorme oeuvre van de Italiaanse meester en kwamen boven met een bloemlezing van zijn mooiste aira’s en spectaculairste koorwerken.  De solisten zijn topstemmen van de Vlaamse opera met sopranen Karen Vermeiren, Lisa Mostin, Charlotte Wajnberg en tenor Stefan Cifolelli. Het koor Fine Fleur krijgt natuurlijk een hoofdrol.

Maestro Robert Groslot dirigeert zijn symfonisch orkest The Great Globe Orchestra en dat doet licht vermoeden dat het publiek weer van zich laten horen. “Verdi’s  begrafenis kende ooit een enorme opkomst:  Het Slavenkoor ‘Va, Pensiero’ werd door tienduizenden mensen gezongen in de straten tijdens zijn begrafenis, toen de kist buitengedragen werd”  voegt Groslot er nog aan toe tijdens de persconferentie in de Royal Yacht Club op Linkeroever Antwerpen.

In Brasschaat komen de jonge dansers van balletschool Pivolté ook op het podium.

CARMEN  DE SPAANSE FURIE

Volgens artistiek directeur Robert Groslot is Carmen van Georges Bizet de beste opera ooit geschreven. De ouverture, de aria’s, de koorliederen, ze zijn allen wereldbekend.  Het dramatische verhaal van de meest fatale aller femmes speelt in het prachtige Sevilla van de negentiende eeuw.  Robert Groslot en zijn orkest The Great Globe Orchestra schitteren, het koor Fine Fleur zingt de pannen van de Seviliaanse daken, Charlotte Wajnberg vertolkt de aandoenlijke Micaela en Stefan Cifolelli kruipt in de huid van Don José.  Paul Gay verpersoonlijkt de zelfzekere en succesvolle toreador Escamillo en Héloïse Mas, wereldbekende mezzosopraan, is in de wieg gelegd om Carmen te zijn.  Haar charme en uitstraling zetten alles in vuur en vlam!

De eerste editie van Klassiek aan de Schelde vindt plaats in de tuin van de R.Y.C.B. aan de oever van de Schelde op Linkeroever.  De stroom en de skyline van Antwerpen zijn ons machtige decor.

Info:

Klassiek in het park

Gemeentepark Brasschaat

15 augustus 20u00

 

Klassiek aan zee

Zeedijk Westende-Bad

22 augustus 20u00

 

Klassiek aan de Schelde

Royal Yacht Club van België

29 augustus 19u00

 

Ticketverkoop

Klassiekinhetgroen.be

Klassiekinhetpark.be

Klassiekaanzee.be

Klassiekaandeschelde.be

Teleticketservice.be

070345345

 Tekst en foto’s: Peter Minnebo.