Alle kleren overboord

DSC_0065

 

Producent Uitgezonderd brengt dit najaar ,volgens James Cooke ,de heetste komedie van het jaar naar Vlaanderen. Ladies Night is de theaterversie van de iconische filmklassieker uit 1997 , “ The Full Monty “. Oorspronkelijk ontstaan als verhaal over een groep mannen , werkzaam in de staalindustrie. te Sheffield. Massieve sluiting heeft werkloosheid tot gevolg. Om geld in te zamelen  gaan ze strippen in de lokale schouwburg. Om hun act kracht bij te zetten willen ze volledig naakt gaan.: The Full Monty, een Engelse uitdrukking die ongeveer betekent met alles er op en eraan. Vanwaar ze komt is soms gissen maar de meeste bronnen houden het bij een feit over veldmaarschalk Montgomery , die overal , veldslagen incluis een enorm groot Engels ontbijt wou met…….alles erop en eraan !

Het is niet alleen en komedie maar het verhaal heeft ook serieuze kanten , de werkloosheid , depressies en familiedrama’s. Een werkloosheid die zelfs bij bekende acteurs te vinden is. Een wereld met up en downs die onze acteurs goed kennen en war ze zeer waarschijnlijk aan gaan denken als ze op de planken staan. James Cooke zou James Cooke niet zijn als hij niet een speciale locatie zou vinden voor de castvoorstelling van Ladies Night. Hij ging op zoek naar een stripclub in het Antwerpse en na een zoektocht via een vijftal clubs kwam hij bij stripclub Amnesia uit.

Voor de cast dacht hij eerst dat het moeilijk was om zes mannelijke acteurs te vinden , die bereid waren om totaal uit de kleren te geraken. Geen probleem echter, iedereen hapte vlug toe. En wie gaat er nu uit de kleren onder de regie van Manou Kersting ?

Dit zijn ze Jo Hens , Bart Van Avermaet , Ivan Pecnik, Chris Van Espen , Sergej Lopouchanski en Marc Lauwrys.DSC_0050

DSC_0056

Spelen wordt er eerst gedaan in Theater Elckerlyc met daarna een resem optredens kris kras door Vlaanderen. Vanaf 25 oktober tot 6 januari.

Tickets en info : www.uitgezonderd.be