LIEFDE IS…

 

Maart en we zijn al aan de voorlaatste productie in het EWT-Theater Deurne. Auteur van dit stuk is de nog jonge ( 1973 ) uit Parijs afkomstige Flavia Coste. Begonnen als actrice kreeg ze ook de smaak te pakken als schrijfster. Alors on s’aime is haar tweede stuk en dateert uit 2017.

Frank De Kaey zette zich naar gewoonte voor de Franse taal aan de vertaling en Theo Van Baarle zorgde voor de regie.

Met Nondedju zaten we nog met een gevuld podium met 7 acteurs, ditmaal is het een trio dat voor de uitvoering zorgt.

Vergeet:” A.C.tion “en ga nu voor “Mayerline en West-End shoes”.

Tim ( Frank De Kaey) en zijn vrouw Charlotte ( Anne Mie Gils) zijn 30 jaar samen en er zit veel ruis en sleet bij het koppel. Hij werkt zich te pletter. Zijn beroep is een even grote mysterie als dit van Jo Ceulemans ( Sven De Ridder) in Proper Lakens. Verklappen doen we het ook niet, je mag het gerust uitvissen tijdens de voorstelling. Zij is meer te vinden in kledingswinkels en heeft een collectie schoenen waar Imelda Marcos jaloers zou zijn op geweest. Huiselijk en dan bedoelen we vooral achter het fornuis is ze een miskleun. Resultaat is een dagelijks gevecht met woorden. Soms gaat het er zo luid aan toe dat de onderbuur er last van heeft.

Voor de onderbuur ( Christian Celini )  wordt het teveel en hij gaat even verhaal halen. Even zal echter wat langer duren. Als Tim en Charlotte ontdekken dat de onderbuur geregeld problemen oplost in een hartenrubriek van een gekend magazine laten ze hem niet meer los.

Voor Tim is “ Dokter Love” de geschikte persoon om hun relatie te onderzoeken en te redden. Dit zal echter gebeuren met veel vallen en opstaan. Er staan  zowel het koppel als de onderbuur nog vele verrassingen te wachten. Als het koppel dan nog een probleem ontdekken bij hun therapeut en hem willen helpen is het hek zeker van de dam.

Zoals steeds krijgen we een topprestatie van Frank De Kaey. Subtiele improvisatie en geweldige mimiek laten ons smullen.

En weer voor de zoveelste maal een pluim voor het prachtig decor. De details die ons op deze kleine ruimte voor ogen kwamen zijn legio. Goed gedaan mannen.

Op 13 mei is er al de vijfde en laatste productie hier te Deurne. Zadelpijn in een bewerking en regie van Ron Cornet. Hier zitten we weer terug met 7 acteurs op het podium en het speelt zich af in een Franse wijnstreek: de Sancerre- heerlijke Loire wijn!

Volgende maal ook meer nieuws over de 5 producties voor volgend seizoen.

Tickets en info: www.ewt.be

Tekst en foto’s: Gust Charrin.