Met Luxair naar Londen

 

Gesticht in 1961 is Luxair nu een van de toonaangevende luchtvaartmaatschappijen van Luxemburg en het omliggende gebied. Met 60 jaar ervaring in de bagage bereikt ze nu meer dan 90 bestemmingen in 30 landen. De moderne luchtvloot  bestaat uit 8 Boeing 737 en 11 De Havilland Q400. Met deze laatste doet Luxair nu ook de verbinding tussen Luchthaven Antwerpen en London City Airport.

De heropstart van de route naar London City Airport is een belangrijke mijlpaal voor de luchthaven. Het is een iconische verbinding die al meer dan 25 jaar bestaat. Twee belangrijke en economische steden worden terug via een snelle connectie bereikbaar. In minder dan één uur van de ene grootstad naar de andere.

De eerste vlucht uit Londen kwam aan op 16 januari om   8u30 en 1 uur later vertrok de inauguratievlucht terug richting Londen. Zoals afgesproken met een gepast watersaluut door de Luchthaven Brandweer.

De officiële opening werd gedaan door Koen Kennis ( Antwerps Schepen voor Mobiliteit en Toerisme), Thomas Fischer ( CEO Luxair) en Robert Sinclair ( CEO London City Airport).

De snelle doorlooptijden op beide luchthavens en de uitstekende stiptheidscijfers zijn voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers grote troeven.

Het vliegtuig biedt plaats aan 78 passagiers.

Vanaf 16 januari 2023 zijn er wekelijks 4 vluchten van en naar London City. Dit op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

vanaf 29 maart 2023 komt er een nieuwe vlucht bij op woensdag, waardoor het wekelijkse aantal vluchten op vijf komt tijdens het zomerseizoen. Dit op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag).

Een vlucht boeken kan via: www.luxair.lu

Vertrek vanuit Antwerpen: op maandag en dinsdag is dit 9.15 , op donderdag en vrijdag om 19.45.

Vertrek vanuit Londen: op maandag en dinsdag is dit 6.40, op donderdag en vrijdag om 17.05.

De extra woensdagvluchten vanaf maart volgen de uurregeling van donderdag en vrijdag.

Tekst en foto’s: G. Charrin.