Magische kerst met Daniel Verstappen, Dimi en Loredana in het kwadraat

Het is eens iets anders, artiesten die vanuit de sacristie backstage komen opdagen naar de main stage The Church.  Afgelopen zondag gaven Loredana, Daniel Verstappen en Dimi een warm kerstconcert in een bomvolle Sint-Quintinuskerk te Zonhoven.

Daniel Verstappen, pianist en tevens moderator van dienst, startte met een eervolle begroeting van het publiek: “Jullie zien er magisch uit!”.

Het stemmig, sprekende inleidende ‘Memories of Soul’ op piano bracht ons vervolgens bij de goddelijke stem van Loredana.  De kerkelijke plafondgewelven absorbeerden maar al te graag haar vocale kracht in de songs ‘Amazing Grace’, ‘Silent Night’, ‘It’s All coming Back To Me Know’, ‘Fade It’, ‘Against All Odds’ en ‘All I Want for Christmas Is You’.

De Rotterdamse balletgroep Noes Fiolet deed letterlijk engeltjes neerdalen en het plaatselijke Poptimus koor ondersteunde (na ‘Hallelujah’ en ‘Merry Christmas Everyone’) vanop de midden gang tussen het publiek, ‘Viva la Vida’, gezongen door Dimi.

Daniel verleende voor de eerste keer met zijn ‘soulmate’, de piano, zijn medewerking aan een Nederlandstalige song  ‘Mag Ik Dan Bij Jou’.  Dimi kreeg de kerk stil met de candlelight versie, om daarna met ‘Jingle Bells’ alles uit zijn voegen te laten barsten.

Onze Allkinds reporter houdt van muzikale contrasten en boekte The Magic Flight van de Sint-Quintinuskerk Zonhoven naar de kerstmarkt in Genk , want daar transformeerde Loredana een uurtje later, samen met Pat Krimson, tot de danceformatie 2Fabiola.  Naast hun aanstekelijke dance hits, zwengelden ze ook daar de kerstsfeer aan met ‘Killing me Softly’.

Kerst in het kwadraat dus regio Genk & Zonhoven! En toen was het tijd voor een glûhwein.

 

www.danielverstappen.com

www.loredana.be

Tekst en foto : Peter Minnebo.