Minnebo meets Bond:  Lee Morrisson, Chris Corbould & Bond girl Béatrcie Libert

 

Bond in Motion strijkt stijlvol neer in Paleis 1 Brussels Expo

 

Bond in Motion, een immersie tentoonstelling rond de voertuigen uit de films van James Bond strijkt neer in Brussel van 9 december 2022 tot 14 mei 2023 in Paleis 1 van Brussels Expo. Maar liefst 50 originele voertuigen op ware grootte, maar ook miniaturen (motors, auto’s, vliegtuigen, onderzeeërs, hovercrafts, helikopters…) rechtstreeks afkomstig uit de 25 James Bondfilms, worden er in een originele setting van 6000 m2 groot gepresenteerd.

60 jaar, 25 films, 6 acteurs: Bond is nog altijd springlevend

Alle iconische voertuigen die je als bezoeker kunt bewonderen zijn 100% originele modellen uit de films, welke daadwerkelijk gebruikt werden door één van de vertolkers van James Bond (of een ander personage), van Sean Connery tot Daniel Craig.

Safety first!

Lee Morrisson, special effecten stunt coördinator, die reeds lange tijd actief is in reeds 15 Bond films, en alsook stunts met Daniël Craig trainde en uitvoerde, was tijdens de persdag bijzonder enthousiast over het ganse filmteam en de medische bijstand als backup op de set.

Wat is zijn grootste vijand tijdens het uitvoeren van een stunt? (waarop hij ‘that’s a good question!’ repliceerde) “Als het moment van de waarheid gekomen is, mag absoluut niemand zijn focus verliezen! Alle radertjes moeten in elkaar passen om de veiligheid en het resultaat te garanderen.”

En hoe hij de zoekperiode naar een nieuwe Bond beleeft? “Zeer spannend wie het zal worden, je werkt immers jaren samen, maar ik ben er zeker van dat de producenten Barbara Broccoli en Michael G. Wilson tot een goede beslissing zullen komen” aldus Lee. “Daniel Craig ga ik zeker missen, hij deed immers vele stunts zelf.”

CLAP! & ACTIE!

Chris Corbould is de special effecten coördinator in heel wat James Bond Films en de man achter spectaculaire scènes. Als je hem vraagt naar een memorabele scène, is het wel de vallende London Underground train, en ja, ook te zien op Bond in Motion!  “Alles start vanuit een kleine basisidee dat we dan in praktijk uitwerken en alsmaar verbeteren!  Als dan zo’n grote spectaculaire actiescène lukt, geeft dit een zalig gevoel!”

In de huid van James Bond and his Bond girls

In de stijlvol ingerichte glamoureuze 007 bar De James kan je terecht voor een coupe champagne of de befaamde ‘Shaken, not stirred’, terwijl je nog eens kan wegdromen in het decor met de talrijke prestigieuze filmaffiches.

Onze Allkinds journalist was de gelukkige om samen iets te drinken met Bond girl van weleer Béatrice Libert, die naast de zijde van Roger Moore acteerde in de Bond film Moonraker(1979).  “Een zeer aimabel man, zoals jij en ik!” vertrouwde ze ons toe. Of ze ook hier nog enkele Moonraker herinneringen heeft teruggevonden? “Ja hoor! De miniatuur deltavlieger en space shuttle. En kijk maar eens goed helemaal rechts op de filmaffiche van Moonraker hier in de bar, je vindt me erop terug.”

 

Nu is het aan u om alle geheimen achter de wereldberoemde agent 007, in dienst van Her Majesty, te ontdekken!

 

PRAKTISCH

Bond in Motion

Paleis 1-Brussels Expo

09.12.2022-14.05.2023

Geopend op maandag, woensdag, vrijdag en zondag van 11 tot 18 uur

Op zaterdag van 11 tot 21 uur

(tijdens schoolvakanties elke dag geopend van 11 tot 18 uur)

Meer info op www.007brussels.com

 Tekst en foto’s: Peter Minnebo.