Fotograaf Frank Lambrechts brengt Vlaamse popmuzikanten naar de Panne met fototentoonstelling Contrast.

Fotograaf Frank Lambrechts nestelt zich deze zomer met een uniek fotografisch concept Contrast aan de sluierende branding van de Noordzee.

Vlaamse popmuzikanten werden gecapteerd op bijzondere locaties en prijken nu op de duinenstrook waar Frank voor zichzelf een nostalgische reis kan maken. Als kleine jongen met een blauw sponzen shortje ravotte hij hier en bouwde zandkastelen. Wie weet hanteerde hij toen al een speelgoed-water-spuit-camera om authentieke ludieke reacties los te weken van speelkameraadjes of niets vermoedende dagjestoeristen. Met dit matuur fotografisch bouwwerk nu, brengt hij de muzikanten coronaproof dichter bij de mensen en de natuur en weerom met authenticiteit in het kwadraat.

De echte cultuurliefhebber zou hier meerdere keren kunnen terugkeren, want je kan er beleven, waarnemen en ervaren.  De artiesten turen vanuit hun omgeving naar de alsmaar veranderende zee, wind, het  wolkenspel en het duinengras.  Denken ze na over hun toekomst, of flashbacken ze richting Leopold I Monument naar het verleden?  Kom het ter plekke ontdekken deze zomer en vul het zelf creatief in.

Deze openluchtexpo is een vervolg op de tentoonstelling in het Antwerpse Vleeshuis, waar stilte en omgevingsgeluiden van de stad elkaar afwisselden. Nu trotseren deze beeltenissen de hitte van de zomerzon of de soms wispelturige zeeregen en -wind met prachtige vergezichten.  De verwevenheid van de duinenlocatie met de foto’s uit zich in het regelmatig opduiken in de afbeeldingen van water, duinen, strand en gras.

Allkinds trotseerde barefoot het wegglijdende duinenzand om tot aan de artiesten te komen, terwijl 2 giechelende bikinimeisjes aan het strand hun bandhanddoek uitspreidden voor de foto van Raymond van het Groenewoud.  Een jonge papa blies voor zijn kids een reuzezeepbel die uiteenspatte op de Guy Swinnen foto.  Misschien symboliseert die uiteenspattende zeepbel  het moment dat er plots niet meer is, maar voor altijd vastgelegd wordt op foto?  Een weliswaar verouderde look-a-like Deus frontzanger zonnebaadde  aan de foto van Tom Barman. Toevallig of niet?  Wellicht ervaart u ook een aantal toevalligheden bij deze innemende passage aan onze Belgische kust.

Wil u bijkomend de muzikale prestatie van de artiest herbeleven of leren kennen, scan de Qr-code op de foto, installeer uw strandstoel en geniet!

Locatie: Strand De Panne, tussen Leopold I-Monument en Zeilwagencentrum

3 april tot 30 september

Info brochure ter plaatse beschikbaar