Interview Camilla Blue over nieuwe single ‘Roll the Dice’: vooral rust en ruimte om te schrijven inspireren.

Vanaf vrijdag 22 maart is de gloednieuwe single ‘Roll the Dice’ van Camilla Blue via elk digitaal platform te beluisteren. Twee jaar na het verschijnen van het album “Yellow” ging componist en frontvrouw van de band, Joyce Deijnen, weer de studio in. Op dit moment werkt ze samen met producer Gabriël Peeters aan het album “Shake off all Bad” dat in september gaat uitkomen.

De single ‘Roll the Dice’ laat horen dat Camilla Blue een nieuwe weg is ingeslagen zonder haar verleden te verloochenen. Samen met haar band en Gabriël Peeters heeft ze lichtere en opgewekter klinkende nummers opgenomen. ‘I Commit Myself’, ‘Never Be Vengeful Again’, ‘Never To Be Restless Again’’.  De nummers zijn dansbaar, vrolijk en oprecht.

Allkinds mocht de nieuwe nummers aanhoren op Camilla Blue’s smartphone, als een pre-listening in het eerste lentezonnetje. Wat klonk dat allemaal bijzonder authentiek goed!

Camilla Blue, fijn u vandaag hier aan te treffen aan de andere kant van de Belgisch-Nederlands grens, in het Brusselse ‘Fabrique de Liens’!

Zo’n 2 jaar geleden gaf u een wervelende relaeseshow van het album ‘Yellow’ in de Effenaar in Eindhoven, en nu is er de nieuwe single ‘Roll the Dice’. Waar werd het nummer geschreven?

“Het nummer is ontstaan in het zuidelijkste puntje van Spanje.  Midden in de dorre woestijn kwam de tekst naar boven.  In een stadje ben ik op zoek gegaan naar een roos gitaartje, want ik moest en zou zoiets hebben.  Het nummer is ontstaan en uiteindelijk geëvolueerd naar een dynamischer, beweeglijker nummer.”

In welke mate inspireert het woestijnlandschap?

“Vooral de rust, de ruimte om te schrijven.  We reden de weg af, los de woestijn in. Het is net alsof je in een Amerikaanse cowboy western terecht komt.  Een western film vind ik sowieso gaaf.  Er zijn dus wel country invloeden, wat rootsy, alhoewel mijn muziek geen country is, eerder bluesy.”

En op uw Facebook zag ik dat u een keuze moest maken uit een berg kleding voor de fotoshoot met de beroemde fotograaf Govert De Roos! Uiteindelijk uw keuze gevonden?

(lacht)  “Een vriendinnetje van mij is heel goed met kleding en mode. Die hele hoop kleding was al een voorselectie van mezelf (lacht), maar dat is helemaal goed gekomen hoor!”

Nog leuk nieuws , een nieuw album in september. Een tipje van de sluier?

“Het album is heel zomers, breekbaar en naakt, met een kleine knipoog naar een foto van Govert De Roos.(lacht hartelijk)  De albumtitel ‘Shake Off All Bad’ geeft weer hoe ik me nu voel. Het debuutalbum ‘Blue’ was eerder zware luistermuziek, ‘Yellow’ was experimenteler en zoekende naar wat ik precies wou als muzikant.  Dit album is veel lichter, ik ben ook vrolijker en heb veel zin in alles.”

Gaan we deze zomer  al kunnen kennismaken met nummers van het nieuwe album?

“We hebben al een show achter de rug in één van de mooiste theaters van Nederland, het Cantinetheater van Budel, waar we voor de eerste keer 7 nieuwe songs gespeeld hebben.  Dus zeker, de mensen zullen kennis kunnen maken met de songs.”

In april staat u in het voorprogramma van Hugh Cornwell, ooit de originele lead zanger van The Stranglers.  Was zijn oeuvre aan hits jou bekend?

Jazeker!  Zoals ‘Golden Brown’ bijvoorbeeld!  Cornwell heeft trouwens een zeer mooi parcours achter de rug als solo artiest.  Hij heeft een heel goed en weird album uitgebracht.  Het is een hele eer om in zijn voorprogramma te mogen spelen en ik denk dat het publiek de afwisseling in onze nummers wel zal kunnen appreciëren, ze zullen er wel tegen kunnen.  Ik ben benieuwd hoe we ontvangen zullen worden!”

 

Alle info:

www.camillabluemusic.be

 

 Tekst en foto’s: peter Minnebo.