Interview met Chris Gibson van The Gibson Brothers: “De mensen zingen en dansen nog altijd uitbundig mee met onze eerste hits”

Night of the Proms Summer Edition zal deze zomer doorgaan op vrijdag 30 juli en zaterdag 31 juli 2021 op het Kerkplein in Koksijde. Aan de line-up werd afgelopen maandagmiddag  in Koksijde The Gibson Brothers toegevoegd, in aanwezigheid van Chris Gibson. De hitmachine uit Martinique brengt hun salsa vibes naar het Kerkplein in Koksijde deze zomer. Eerder werden ook al Ozark Henry, Stan van Samang, John Miles, Bart Peeters, The Starlings, Sylver en fluittist Gabor Vosteen toegevoegd.

“De Summer Edition krijgt een feestelijke party tint door het toevoegen van The Gibson Brothers en Sylver aan de affiche”, aldus Jan Vereecke.

The Gibson Brothers  touren al 40 jaar de wereld rond met hun aanstekelijke mix van disco en salsa. Hun wereldhits van toen worden nu nog steeds door iedereen woord voor woord meegezongen. “Que sera mi vida”, “Non stop dance” haalden in Vlaanderen zelfs de nummer 1 in de hitllijsten. Maar ook  “Come to America”, “Cuba” en “Latin America” haalden de charts bij ons.

Na de persvoorstelling was er een gezellige Allkinds  chat met zanger Chris Gibson.  The Gibson Brothers blijven immers niet bij de pakken zitten, want volgende jaar staat een nieuw album gepland.

Waren The Gibson Brothers al wat vertrouwd met The Night of the Proms in Europa?

“Jazeker, voor mij persoonlijk is het de grootste show in Europa.  Ik ben woonachtig in Frankrijk en telkens als de Proms passeren, is het een avond om niet te vergeten.  Altijd verrassende combinaties van nationale  en internationale artiesten.  Ik heb er Joe Cocker en James Blunt aan het werk gezien.”

Met een carrière van maar liefst 40 jaar slagen jullie er nog steeds in om party en salsa vibes tot bij de mensen te brengen!

Al 40 jaar? (lacht)  Het doet ons enorm plezier, songs die in de jaren 80 geschreven zijn, worden nog altijd volmondig meegezongen door het publiek.  Iedereen danst mee, c’est formidable.  En zeker na het jaar dat nu voorbij is, hebben de mensen er nog meer nood aan.  Onze muziek gaat over generaties heen, zowel van mijn leeftijd tot jongeren.  Het nummer ‘Cuba’ hoor je nog altijd in discotheken.”

The Gibson Brothers landden al eens letterlijk en figuurlijk aan de Belgische kust, met een heli in Blankenberge voor de persvoorstelling  en met spetterende optredens in het Witte Paard.

“Ah oui, Le Cheval Blanc! Mooie herinneringen heb ik daaraan in 2017 en 2011. Tijdens de persvoorstelling in 2011 landden we inderdaad met een heli  op het terrein van de persvoorstelling. Nadien werd een barbecue georganiseerd met de journalisten. Jullie waren er toch ook bij?”

Off course!

 

 

De hele wereld danste al op Que Sera mi vida (1979), hoe vond deze song zijn oorsprong?

“Toen onze carrière begon, hadden we een popnummer Non Stop Dance. Men vroeg ons om iets uit te brengen dat meer teruggreep naar onze roots, de Caraïben, de salsa.  We hebben  toen pop met de salsa gemixt.  De producer heeft het nummer Que Sera geschreven en we dachten om enkele worden in het Spaans toe te voegen. En het is een wereldwijd succes geworden tot op vandaag.”

Zijn de voorbereidingen voor de de Summer Proms al gestart?

“Ja hoor, er zijn speciale arrangementen geschreven op ons repertoire.  Ik verwacht dat het prachtig zal klinken met een dertigtal muzikanten. We moeten nog wat werken aan de choreografie.

U komt toch ook, met de heli zul je hier wel kunnen landen in Koksijde! “(lacht)

 

Night of the Proms Summer Edition met The Gibson Brothers, The Starlings, Sylver, John Miles, Ozark Henry, Stan Van Samang, Gabor Vosteen en Bart Peeters vindt plaats op vrijdag 30 juli en zaterdag 31 juli 2021 om 20.30 uur op het Kerkplein in Koksijde.

Meer informatie: https://summeredition.notp.com/

 

Tekst en foto’s: Peter Minnebo.