Sylver op Night of the Proms Summer Edition: “We gaan een groot feestje bouwen!”

Night of the Proms Summer Edition zal deze zomer doorgaan op vrijdag 30 juli en zaterdag 31 juli 2021 op het Kerkplein in Koksijde.

Het enthousiasme na de eerste editie van Night of the Proms Summer Edition in 2019 was bijzonder groot.  “De Summer Edition krijgt een feestelijke party touch door het toevoegen van The Gibson Brothers en Sylver aan de affiche”, aldus Jan Vereecke .(Night of the Proms)

Ooit bezorgde de tante van Silvy De Bie een cd aan Jan Vereecke, met de begeleidende boodschap aan Jan, dat Silvy ooit wel eens op de Nigth of the Proms zou willen staan. Die bewuste tante was chauffeur van het Night of the Proms koor.  Nu is het zover en Allkinds  schuift na de persvoorstelling in Koksijde even aan tafel met het onafscheidelijke sympathieke goedlachse dance duo Silvy en Wout Van Dessel.

Hoe kijken jullie uit naar terug op een podium te staan?

Silvy: “Zeer blij.  Het leek in de voorbije 1,5 jaar alsof we geen doel meer hadden. De muziek die onze passie is, was er plots niet meer om naar uit te kijken.”

Wout:” Het is een ongelofelijk gemis geweest.  Voor Corona toesloeg, waren we helemaal klaar om onze 20 jarige jubileumtour te starten, na zeer intense repetities.  Het was dus veel meer dan zomaar plots zonder werk te vallen….We zijn blij dat we op deze manier onze toer terug kunnen aftrappen en verder daarin kunnen groeien.”

Night of the Proms  linken we toch altijd aan het sportpaleis, missen jullie die plek ook?

Silvy: “ Ik herinner me nog 10 jaar Sylver in het sportpaleis.  We staan nu op de zomereditie van de Proms, het zou leuk zijn moesten ze ons ook eens vragen voor de wintereditie.”

Wout: “Wij horen gewoon thuis in het sportpaleis!”

Silvy, in 2018 bracht je krachtige soul met het album ‘Baby Bird’ in de Theatrodrome in Wilrijk.  Zouden we die formule op de Proms ook kunnen tegenkomen?

Silvy: “Toen was het even mijn eigen ging doen, maar nu is het volle focus op 20 jaar Sylver. We willen een groot feestje bouwen!”

Welk zijn jullie persoonlijke herinneringen aan de Night of the Proms in Antwerpen?

Wout: “Het was voor ons een jaarlijkse ontmoetingsplaats geworden in het sportpaleis, om in drukke tijden collega artiesten en John Miles eens tegen te komen.  We hebben daar vele artiesten leren kennen, er zijn veel leuke vriendschappen en samenwerkingen ontstaan.  Het is thuiskomen, een reünieplek, zoals er geen andere is. Bij Jan Vereecke en Jan Van Esbroeck zijn we altijd welkom, het voelt aan als een familie”

Wout: “ De organisatie komt elk jaar voor de dag met household names, en dat maakt de Proms ook zo sterk.  Je zou denken dat ze op de duur door hun lijstje zijn van gevestigde waarden, maar dat geldt niet voor de Proms! “

Silvy: “Het is voor mij een moment van pure nostalgie en nog eens genieten, moeilijk om er één favoriete artiest  uit te pikken.”

Nu ook meer Belgische artiesten op de Proms, zouden  jullie er nog voor tekenen , zo’n 20 shows in Antwerpen of 64 in totaal zoals in 2004?

Silvy en Wout:”Tuuuurlijk, direct!”

En liggen de Sylver nummers al vast voor de Proms setlist?

Wout: “ We hebben de nodige vrijheid in de muziek, maar voelen ook al wel aan wat hier past. Een perfecte synergie.”

En Sylver gaat terug aan toeren mogen denken?

Wout:” Het komt stilaan terug op gang, onze buitenlandse shows zijn ondertussen niet geannuleerd. En we zitten voldoende vast in de Duitse klei om te kunnen blijven rekenen op onze fans aldaar. ”

 

Night of the Proms Summer Edition met The Gibson Brothers, The Starlings, Sylver, John Miles, Ozark Henry, Stan Van Samang, Gabor Vosteen en Bart Peeters vindt plaats op vrijdag 30 juli en zaterdag 31 juli 2021 om 20.30 uur op het Kerkplein in Koksijde.

Meer informatie: https://summeredition.notp.com/

Tekst en foto’s: Peter Minnebo.