Rising Star OT schittert met showcase in Antwerpse Plein Publiek

Donderdagavond 18 april stelde de bijna 22 jarige zangeres OT (Olivia Trappeniers) haar live band voor, in het Antwerpse Plein Publiek op Het Nieuwe Zuid, 3 jaar na de perfecte landing in de blind auditions van The Voice. Alles kwam in een stroomversnelling, mede door haar deelname in MNM Rising star, die ze overtuigend won. Regi nam samen met haar ‘You have a heart’ op, welke op massa’s airplay kon rekenen en een nummer één hit werd. OT nam prompt afscheid van de status one-hit-wonder en scoorde opnieuw met ‘Where is My Love?’.

Vooraleer de prachtige lentezon wegzonk aan de horizon van de Schelde, ontmoette onze reporter OT na de soundcheck , in de binnentuin van de venue.

Hoe herinner jij het bevrijdende The Voice moment, waarop de stoel van Bent Van Looy omdraaide?

“Ik dacht dat het niet zou gebeuren. Ik wou zeer graag Natalia als coach, maar de stoel van Bent draaide al om en dan heb ik alles uit de kast gehaald om Natalia te overtuigen, maar dat is me toen niet gelukt. Maar superblij dat ik erbij was!

Ik heb nooit zoveel stress ervaren in mijn leven als op dat moment. Eten ging al niet meer en dan het lange wachten.”

Nochtans straalde je die stress niet uit toen.

“Dan kan ik het goed verbergen, denk ik !” (lacht)

Neem ons even mee naar het prille begin.

“Ik was zo’n 13 à 14 jaar. Mijn mama en papa speelden in een bandje, zij was de zangeres, en daar hebben ze elkaar leren kennen. Er waren dus altijd muziekinstrumenten in huis. In die tijd was ik helemaal weg van Miley Cyrus en Taylor Swift. Op mijn veertiende heb ik op de begrafenis van mijn bompa gezongen, een lied dat ik altijd speelde en wat hij graag hoorde, en toen kwamen de eerste reacties van ‘oeh….die zingt!’. En sinds dat moment ben ik blijven zingen.”

Je hebt in korte tijd al wat successen geboekt (You have a heart), vanavond een showcase, volgende week Festival aan zee. Dat vraagt een ingrijpende reorganisatie van je dagelijks leven?

“Ik studeer nog hé, in Thomas More, media en entertainment business, past eigenlijk in heel het plaatje. De studietijd zal over 4 jaar lopen in plaats van 3 jaar, ze zijn zeer” supportive” vanuit de school.”

De jury ( MNM Rising Star) was onder de indruk van je veelzijdigheid.

“Piano en gitaar onderhoud ik momenteel wat minder door de drukte met het zingen, maar ik wil het zeker terug oppikken. Zeer leuk om die instrumenten ermee in te kunnen betrekken.”

Hoe is de samenwerking met Regi, nog altijd energie-bom op het podium.

“Regi is eigenlijk ne zeer rustige mens. Keigoed is zijn vak, en draait daarom al lange tijd mee. Ik stond eerst wat argwanend over BV’s, hoe zouden ze écht zijn? Maar Regi viel zo goed mee en hij is vriendelijk tegen IEDEREEN hé!”

Een drukke agenda, is het genieten of toch een beetje geleefd worden?

“Vorige week tijdens de repetities had ik echt stress, het was de eerste keer met een live band. Ik was wat overdonderd en vroeg me af hoe ik het ging aanpakken. Ik moest het leuk houden, goed zingen, ne goeie bindtekst hebben. De ganse paasvakantie geoefend en de stress is nu weg. Ik ben nu al aan het genieten voor de show, straks wat volk erbij, en het wordt alleen maar beter.”

Wat vind je van deze locatie hier? Plein Publiek staat voor ecologie, duurzaam omspringen met water, afval, materialen.

“Een heel aparte locatie, cool om in een serre op te treden. “

Misschien een heel aparte klankkleur in zo’n serre.

“Ik hoop dat het glas niet breekt.” (lacht)

Je bent afkomstig uit Deurne. Speciale plekjes waarmee je een hechte band hebt?

“Ik vertoef graag in de luchthaven, het vakantiegevoel opsnuiven, terwijl je er iets kan drinken op het terras. De Jardin Public, een toffe plek, en je waant je precies niet in Deurne.”

De muziektempels Sportpaleis en Lotto Arena zijn ook niet ver weg, droom je wel eens van die podia?

“Misschien is dat ‘een teken’ dat ze zo dichtbij liggen. Ondertussen heb ik de eerste keer ‘You have a heart’ live met Regi in het sportpaleis al achter de rug.”

De setlist van 16 songs voor deze avond ziet er veelbelovend uit.

“Met enkele covers, onder andere ‘Leave get out’ en ‘Moi Lolita’, zo kunnen de mensen wat meezingen.”

In hoeverre heb je al invloed op de nummers?

“Ik heb al grote bijdragen kunnen leveren aan vele nummers qua tekst in samenwerking met een team, uitgezonderd bij ‘Bad boys’. Bij ‘Fade into you’ heb ik ook mee richting kunnen geven aan de productie.”

Je zong al heel wat covers, zoals Summer Wine met Timur in the Battles van The Voice. Het nummer dateert van 1967, hoe leef je je dan in?

“Ik kende het nummer totaal niet. Er veel naar luisteren, en ik vond het al een goede song, dat helpt. Met Timur in een battle het verhaal brengen was top.”

Wie is de OT in het dagelijkse leven, je straalt authenticiteit uit. Iemand anders als op het podium?

“Normaal ben ik dagdagelijks een rustig iemand. Bij vrienden en familie, wat losser, wat grappen,…En zo probeer ik ook op het podium te zijn. Ik was altijd gestresseerd en verlegen en nu probeer ik het mezelf wat comfortabeler te maken en me te uiten zoals ik echt ben.”

Er liggen al wat nummers in jouw lade, eventueel een opstap naar een full album?

“”We hebben sowieso plannen voor een EP, de timing daaromtrent is momenteel nog vaag.”

Je stelt vanavond je live band voor, zet de bandleden eens in de spotlight.

“Bram Raeymaekers is de drummer, David Thomaere zit aan de toetsen. We hebben elkaar beter leren kennen tijdens de repetities en Bram heeft een Sheeba Inu, mijn favoriete hond, die ik later ook wil. De klik is er al op het podium, ik sta ervan versteld wat ze allemaal kunnen.”

2 uur voor de showcase, hoe staat het met de zenuwen?

“Het gaat goed, ik heb enkel wat honger. Verder heb ik zeer goed geslapen de voorbije nacht. Meestal zit ik te denken aan alles wat mis kan gaan.”

Hoe ben jezelf geëvolueerd als artiest? In The Voice noemde Natalia jou en Timur nog wat bang om de battle aan te vatten, maar jullie interpretatie van ‘Summer Wine’ was subliem.

“Mensen zeggen me dat ze me constant zien evolueren, en dat merk ik zelf ook wel, vroeger durfde ik amper bewegen op een podium.”

Waar kan je van genieten op een vrije zondag?

“Uitslapen en bij mooi weer ga ik onmiddellijk naar buiten. Fietsen langs het water, naar het MAS gaan, dierenparken bezoeken.”

Een clip opnemen, even een moviestar, jouw ding?

“In het begin nog wat stroef, wat schuchter. Het wordt alsmaar leuker, ook het bedenken van ideeën, danspasjes, kleding.”

Zie je jezelf als een solo artiest of als leading vocal in een groep? Luka, winnares van The Voice kwam in Hooverphonic terecht.

“Ik ben tevreden met hoe het nu is, ik denk dat ik deze richting moet blijven volgen. In een groep met er een goede match zijn, en als dat er dan niet is…. Maar met deze live band klikt het alleszins keigoed.”

Hoe ervaar je de support van het publiek, vanavond een thuismatch in Antwerpen.

“Ja, inderdaad, iedereen die komt, ken ik eigenlijk, dat maakt het extra moeilijk, het is wat gênanter. Als uw familie aanwezig is, is het altijd een beetje spannend hoe die gaan denken.”

OT bleef tijdens de showcase 100% puur zichzelf, en wist het thuispubliek te overtuigen en te charmeren, terwijl ze er zelf van genoot. Met originaliteit in songs en in stemgeluid , in combinatie met spontane bindteksten recht uit het hart en aanstekelijke dansmoves, wil OT maar één ding zeggen: Watch me this summer!

 

Tekst en foto’s : Peter Minnebo.