Obertauern , gelegen in de deelstaat Salsburg, ligt op 1740 meter hoogte en staat garantie voor enorm winterplezier. Door zijn hoogte is er altijd sneeuwzekerheid afkomstig van Moeder Natuur. Analyses over de laatste dertig jaar geven een gemiddelde sneeuwhoogte van 264 centimeter, een getal waarmee het vele wintersportgebieden in Oostenrijk ver achter zich laat. Obertauern als dorp telt ongeveer 280 inwoners maar in het hoogseizoen is de accommodatie gericht op een ongelooflijk totaal van 9000 bedden! Van vakantie appartementen ,logies bij burgers tot hotels in alle categorieën.

Obertauern krijgt zijn weer zowel vanuit het noorden als vanuit het zuiden en in de winter betekent dit sneeuw, heel veel sneeuw. Medio november tot zeker met Pasen gegarandeerd sneeuwplezier. Het skigebied gaat tot op ongeveer 2300 meter en de infrastructuur maakt gebruik van 26 liften , 100 km pistes en een 30 tal km cross country fun. Gamsleiten 2 is een der steilste pistes die er bestaat en wordt beschouwd als “ donkerzwart”.

Je auto heb je niet nodig , Obertauern heeft een 70 tal restaurants, er zijn verschillende winkels en de liften zijn op loopafstand. Tal van evenementen vinden er ook plaats tijdens de hele winterperiode. Zo is er begin december het traditioneel openingsconcert ,het telkens wederkerend traditionele gebeuren rond de Krampusparty – met meer dan 500 woest uitziende wezens- en in april een schattenjacht die reeds voor de elfde maal wordt gehouden.

Extra bonus is nog dat Salzburg , de mooie stad van o.a. W.A. Mozart en Karl Kodat op ongeveer 90km ligt en een fijn intermezzo in je ski verlof is.

Obertauern is ook een toffe bestemming voor degenen die sneeuw en koude niet zien zitten en volop gaan voor het zomerseizoen. Dit seizoen is niet zolang –hou rekening met de hoogte- maar je kan van midden juni tot eind augustus heerlijke bergtochten doen en zelfs op 2000 meter je wagen aan een zwempartij in een der hoog gelegen meren.

Tot slot Obertauern ligt ongeveer op een goeie 1100 km van Antwerpen en alle info : www.obertauern.com

nightotgamsleiten2ski-resort