Music Show Scotland

Antwerpen blijft in de ban van Schotland. Op maandag 4 juni begon VLM vanaf Antwerp Airport met een drie maal per week verbinding met het Schotse Aberdeen. Aberdeen is zowel voor zakenreizigers als toeristen een ideale bestemming. Om al in de sfeer te komen van al het mythische dat Schotland te bieden heeft kan men in Antwerpen op 17 november terug genieten van “ Music Show Scotland”. Deze show was in 2017 enorm succesvol en werkt na een Europese toer aan een vernieuwde versie. Het idee ontstond in feite jaren geleden in Nederland , waar in Gelderland speciale Celtic Nights werden georganiseerd. De hoofdorganisatie is trouwens nog steeds in Nederlandse handen.

Het Sportpaleis te Antwerpen wordt weer omgetoverd tot een imposant kasteel en dit vormt het hoofddecor voor een van de grootste” indoor Scotland Shows”. Meer dan 200 drummers , pipers ,danseressen en muzikanten zorgen voor het spektakel. Traditie zal er volop zijn. Auld Lang Syne en Amazing Grace zullen de toeschouwers gegarandeerd kippenvel geven. De massed band van doedelzakspelers zal er wel voor zorgen. In het drie uur durend programma is er ook plaats voor modernere werk met pop-en rockmuziek gebracht door de eigen Castleband. De Schotse Highlands en de Ierse Green Fields komen dan weer harmonieus samen in een combinatie van Highlanddancing en het “ Riverside” achtige tapdancing.

DSC_0344 (1072 x 712)DSC_0396

Voor deze vernieuwde show is er ook gedacht aan een special guest. De vraag werd gesteld aan Micha Marah en de Kempische hapte onmiddellijk toe. Deze muziek is haar trouwens niet onbekend. In de jaren 90 nam ze een viertal albums op met Ierse en Keltische traditionele muziek.

Doedelzakgeluid is altijd imposant en het geeft een akoestiek op bijna elke plaats. Zelfs op het dak van het Sportpaleis . Daarom trok Micha samen met twee pipers naar dit legendarische punt buiten op de iconische sporttempel midden tussen het geraas van de Antwerpse Ring met zicht op de Sinksenfoor. Een originele manier om de editie Music Show Scotland boven de doopvont te houden.

DSC_0394DSC_0378

Buiten Antwerpen is er nog een optreden in Vorst Nationaal op zaterdag 12 januari 2019. Telkens wordt er al begonnen om 19.30 uur. Vorst Nationaal heeft wel een Franstalige presentatie.

Info en tickets voor het Sportpaleis : www.sportpaleis.be voor beide zalen : www.teleticketservice.com