Charlie and the Chocolate Factory, de musical

 

Chocolade maakt gelukkig, daar kunnen we zeker van zijn. Misschien maakt het ook bij sommigen oxytocine los, het knuffelhormoon? Zeker is dat chocolade iets is om duimen en vingers bij af te likken. Dit was ook het geval voor de musical” Charlie And  The Chocolate Factory”op Broadway en de Londense West-End.

Dus is hier de Vlaamse versie. Het wonderlijke kinderboek van Roald Dahl werd reeds tweemaal verfilmt, de Gene Wilder versie en de  volgens creative Stany Crets, minst geslaagde versie met Johnny Depp waar we hem 100% in gelijk geven.

De Vlaamse versie kunnen we zien vanaf 10 december en de gehele cast werd ons voorgesteld in een Antwerpse chocolade tempel. Dominique Persoone las niet graag maar heeft in feite in zijn studietijd toch één groot boek verslonden: Ja het werk van Roald Dahl en legde hier zonde het misschien zelf te weten de grondfundamenten voor zijn geslaagde chocolatier carrière. Chocolate Line op de Meir te Antwerpen was bijna te klein om heel de cast en het ensemble te herbergen. Gelukkig waren er van de 23 uitverkorenen enkele nog niet op het appel.

Kwantiteit maar ook kwaliteit in een groep die vol surprises zit. Wat iedereen al wist was dat Nordin De Moor de hoofdrol van Willy Wonka had verworven. Nordin veelzijdig tot en met, van Patsy in Spamalot tot Charly Chaplin.

Wie er verder met Willy avonturen gaat beleven als hij de poorten van zijn mysterieus chocolade fabriek opentrekt is een aaneenschakeling van de fijnste pralines met verrassende vulling en een strik errond van “ l’ Or Noir”, zoals een andere meester chocolatier, Jens uit Schilde chocolade vernoemt. Stany Crets stelde ze voor:

De verrassingen zijn een trio. Klassieke pianiste en soprane Astrid Stockman maakt zich op voor haar debuut in de hoofdcast van een musical. We kennen haar allen vooral aan de zijde van Karl  Vannieuwkerke in” Vive le Velo en Vive la Vie”.

Een andere musicaldebutant is Yemi Oduwale, Dries uit Thuis en ook gekend van Dertigers. Zijn musicaldochter hier wordt Sali Haidara  (Maria Hernandez  uit LikeMe).

Expertise en kwaliteit is er verder met enkele kleppers zoals Koen Van Impe, die we binnenkort nog zien als Kapitein von Trapp in “ The Sound of Music”. Hans Peter Janssens gaat al eeuwen mee  en verder zien we ook de namen staan van Ann De  Winne en Liv Van Aelst. Liv die juist terug is van de rol als Zuster Mathilde ( de pilarenbijter) in de dolkomische vertoning “ Nondedju” bij het EWT –Theater van Frank De Kaey. ( Een stuk dat we nog jaren gaan herinneren, zeker als we de” A.C. tion gaan voorbijkomen!

Voor de volledige lijst van de cast kan men wel terecht op de site van Deepbridge, het productiehuis.

Start op 10 december 2022, eerst in Antwerpen en nadien Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt.

Tickets en alle info: www.deepbridge.be

Tekst en foto’s: Gust Charrin.