Eerste steenlegging voor een grasveld

Deze op het eerste zicht contradictorische zin sprak gedeputeerde Luc Lemmens uit bij de symbolische inhuldiging van de nieuwe infrastructuur van Koninklijke Rapid AC voetbalclub in het Rivierenhof.

DSC_0139

In 2009 kwam de provincie Antwerpen met het dynamisch “ PRUP” plan voor de dag: Het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan . Ruwweg als doel wandelen , spelen en rusten voor iedereen zo ideaal mogelijk te combineren. Een onderbouwde toekomstvisie voor het oudste provinciaal domein van het land. Stilaan nadert het zijn voltooiing . Veel aandacht was er om de sportinfrastructuur aan te pakken en de clubs te laten verhuizen naar de rand van het park ,waar ook de parkings werden aangelegd. Zo worden Oost en West een cluster van clubs.

Ook Rapid , een van de oudste bewoners, kwam hiervoor in aanmerking. Sinds 1926 kennen we de groenwitten pal in het midden van het park. De club kreeg ook inspraak in de ontwerpen en volgens de gedeputeerde was er een zeer constructieve, positieve en enthousiaste medewerking. Dit resulteerde zelfs in een gebouw dat groter zal zijn dan bij het eerste ontwerp. De provincie investeerde ongeveer 1.400.000 euro. Het kunstgrasveld is hier ook in begrepen en ligt er al in al zijn glorie. Het clubhuis ,waarvan je nu de ruwbouw reeds kan zien, zal buiten zes kleedkamers met douches ook nog twee scheidsrechterlokalen hebben alsmede een technische ruimte , berging , EHBO plaats , vergaderzaal , toiletten en een horecaruimte met berging.

Rapid is een snel groeiende gemeenschap met vooral aandacht voor de jeugd , maar liefst 190 jeugdspelers, verdeeld over twaalf ploegen. De technische begeleiding en trainers telt 38 koppen.

DSC_0143DSC_0121

Nu 40 jaar geleden bouwde Rapid zijn huidige kantine , toen nog in eigen beheer wat in 1978 nog kon. De forse verbetering zal de club een enorme boost geven om binnen vijf jaar haar 100 jarig bestaan te vieren. Een stabiele club met een rijke traditie zei een duidelijk geëmotioneerde voorzitter Erik Thiels.

De definitieve intrek is gepland voor het einde van het seizoen , maar het kunstgrasveld wordt reeds gebruikt voor trainingen. Je vind het terrein aan de Sportzone Oost, gelegen tussen Parkweg en De Vréstraat in 2100 Deurne.

DSC_0152

Gedeputeerde Lemmens kon ook nog verkondigen dat in oktober een nieuwe spoorlijn wordt aangelegd in het Rivierenhof voor de miniatuurtrein. Hier kijken we zeker ook naar uit!

Tekst en foto’s G. Charrin