’T Strand van Sint-Anneke

 

’T Strand van Sint-Anneke , een zonnige , zomerse komedie , zo kondigde auteur en regisseur Jeroen Maes zijn vierde Achterland productie aan in club Cabane op de Linkeroever. Dat het knotsgek gaat worden wisten de weergoden reeds want achter Jeroen viel de regen met bakken naar beneden!

Het Achterland begint zeker een gevestigde waarde te worden aangaande zomerkomedie. Voor het vierde jaar op rij baseert het productiehuis zich op een 100% oer- Antwerpse pleisterplek. Na Radio Minerva, Café Beveren en de Sinksenfoor koos men nu voor het strand van Sint-Anneke, de” plage to be “voor den Antwerpenaar sinds meer dan 100 jaar.

Het strand heeft altijd kleurrijke figuren aangetrokken en geleverd en zo creëerde Jeroen er een zevental: Het koningskoppel is Armand en Wiske , twee extremen , hij een pas ontslagen autoritaire boekhouder met een massa regeltjes in zijn bagage , zij een joviaal type met een sociaal karakter en als hobby vreemde talen. Peter van de Velde en Myriam Bronzwaar kruipen in hun huid.

Luc Caals is Maurice de joviale kapper , die op pensioen gaat en nogal flamboyant   is. Simonne ( Janine Bischops ) is het “ moeke van het strand”. Komt al jaar en dag naar dezelfde plaats maar heeft haar handen vol met kleinzoon Tobias , een ADHD er van het zuiverste ras. Kenny Verelst is Tobias. Verder loopt er nog een mysterieuze man ( Henny Seroeyen ) over het strand die de vaste strandbewoners niet kennen. Wat komt hi doen ? Dat vragen ze zich ook af bij Esra (Nayat Sari ) , een jonge dame met Turkse roots die ook een stukje strand komt claimen.

Jeroen koos dit keer niet voor een deurenkomedie , zou nogal moeilijk zijn hier op het zand , maar voor een zuivere feel good komedie met toch een beetje ontroering naar het einde.

Vanaf 28 juni in het Fakkeltheater ( Rode Zaal )tot midden augustus.

Tickets: www.fakkeltheater.be

Tekst : Gust Charrin Foto’s: Peter Minnebo.