The Best of Musicals –at the movies

 

De eerste twee edities van “ The Best of Musicals” kende een overdonderend succes. Dus koos Musical Hall Producties simpelweg voor een derde seizoen. Hierin staan de musicals die de filmwereld gehaald hebben centraal. Een magische ton om uit te putten. De performers: een select gezelschap van een 14 musicalstemmen, een mengsel van aankomend talent en gevestigde waarden. Ondersteuning, misschien een slechte uitdrukking- back up dan maar-, was er van een 26 koppig live-orkest.

Deel 1 en deel 2 waren een muzikale wandeling doorheen de geschiedenis. Memory Lane was altijd aanwezig. Door een subtiele projectie kon je vlot inpikken op de titels van de diverse films wat ook voor een aangename overgang zorgde.

Ieder had natuurlijk zijn favorieten , het zal wel leeftijdsgebonden zijn denk ik. Toen Wim Van Den Driessche “ If I where a rich man” begon, voelde ik me plots terug in 1967. Toen was ik met mijn ouders als dertienjarige op verlof in Scheveningen. In het Kursaal speelde toen Anatevka – de toenmalige naam voor de musical Fiddler on the Roof- en Roger Whittaker had juist de single uitgebracht. Met Veronica, een steenworp verder in zee, nodeloos te zeggen dat het liedje die vakantie een enorme impact op me heeft gehad.

Er werd muziek gebracht uit niet minder dan 27 musicals. Ik ga ze niet allemaal noemen, toch een kleine bloemlezing met toppers die me bekoorden.

Een James Bond Medley met een grootse Goele De Raedt in Golden Eye. Ze deed dit nog eens over in Cabaret. Charlotte Campion blonk voor de zoveelste maal uit door haar vertolking van “ I will allways love you”. Marlleen Van der Loo, voor mij een onbekende maar nu recht in mijn hart door ook een James Bond nummer “ For your eyes only”.

Ivann Vermeer gaat mijn mannelijke Oscar winnen voor “ Circle of Life “ uit de Lion King en het ensemble “volledig” was gewoon super in Bohemian Rhapsody, de afsluiter van deel 1.

Genoeg verklapt, er was nog zoveel meer. In Gent kan je ze nog gaan bekijken op 21, 22 en 23 februari in de Capitole.

Alle info: http://www.musichall.be/

 

Tekst en foto’s: Gust Charrin.