TOKYO ART CITY

GLOEDNIEUWE IMMERSIEVE BELEVING NEEMT JE OP SLEEPTOUW

IN HET HART VAN DE GROOTSTE STAD TER WERELD

Vanaf 1 december 2022 komt TOKYO ART CITY voor het eerst naar Europa, meer bepaald in het VIAGE DIGITAL ART THEATRE in Brussel. Reis mee via de wereldberoemde, drukke ‘Yamanote Line’ en bezoek met deze interactieve 360° ervaring de meest iconische gebieden van Tokyo.

TOKYO ART CITY neemt je mee op sleeptouw in de grootste stad van de wereld en biedt een unieke kijk op één van ’s wereld meest fascinerende culturen. De Multi sensoriële ervaring neemt je mee op de “Yamanote Line” – de drukste en meest uitgebreide 34 kilometer lange stadstreinlijn, die de meest iconische gebieden van Tokyo met elkaar verbindt en zo’n 4,5 miljoen passagiers per dag vervoert.

Dat de stad enorm veelzijdig is, ontdek je heel zeker in deze wervelende, immersie voorstelling. Van de torenhoge Shinjuku-wolkenkrabbers tot de mensenmenigte op het drukke Shibuya kruispunt. Van de regenboogbrug in Odaiba – die ’s avonds op zijn mooist is – tot de kleurrijke, bruisende straten van Akihabara.

TOKYO ART CITY neemt je ook mee in de wereld van MANGA en ONOMATOPEA waarin je bewegingen omgezet worden in een educatief en speels kunstwerk.

Tot slot krijg je een rustmoment in een stad die nooit slaapt. Je stapt in één van de meest mystieke en adembenemende ervaringen in het UENO PARK. Kersenbloemblaadjes wervelen rond je heen en, tot in de kleinste details uitgewerkte, Kabuki personages, komen tot leven.

TOKYO ART CITY is 100% made in Japan. De immersie tentoonstelling werd gecreëerd door het internationaal befaamde Japanse Creatieve Bureau NAKED, INC. en wordt in België gepresenteerd door MB Presents.

“Met Tokyo Art City brengen we ‘s werelds grootste stad naar de hoofdstad van Europa. We willen de bezoeker na deze immersie tentoonstelling het gevoel geven écht in Tokyo te zijn geweest. Daarin mag naast het drukke stadsleven ook de Japanse cultuur niet ontbreken. Het belooft een ultieme onderdompeling te worden in ’s werelds grootste en meest opwindende megapolis”, aldus Manu Braff, die de tentoonstelling naar België haalt met zijn bedrijf MB Presents.

Tokyo Art City start vanaf 1 december in het VIAGE Digital Art Theatre in de Anspachlaan 30 te Brussel.  Tickets zijn te koop vanaf dinsdag 8 november, 11u00.

 

Alle info via www.tokyo-expo.be

 

Praktische info

 

Periode: vanaf 1 december 2022

Locatie: VIAGE Digital Art Theatre – Anspachlaan 30, Brussel

Duur: ongeveer 45 min.

Vereiste leeftijd: voor alle leeftijden

Ticketprijzen: vanaf € 13,00

 

Openingsuren

 

Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag: van 12u00 tot 18u00

Weekend: van 11u00 tot 18u00

Schoolvakanties en feestdagen (behalve 25 december en 1 januari): van 10u00 tot 18u00

Tekst: Peter Minnebo

Foto’s; Speak Up Communications.