Four Tops op het vakantiesalon Brussel

 

De reissector blijft een groeiende en bloeiende sector, een sector die steeds innovatiever wordt door nieuwe bestemmingen en originele formules. Brussels Expo opende voor de 59ste keer haar deuren met drie volle paleizen en kon rekenen op meer dan 100.000 bezoekers. Het gevarieerde aanbod kwam van 300 standhouders. Vier ervan willen we even in het daglicht stellen, vier waarvan we denken dat ze een innovatie waren en zich qua nieuwigheid ten volle konden profileren.

Glamping zit in de lift en verleden jaar konden we er al eens proeven tijdens ons bezoek aan Meon Springs (UK), daarom gaat onze eerste innovatie naar Extraspace, een volledig Belgisch concept uit Herstal. Een snelle en economische oplossing op maat voor een uitbreiding naar wens. Dit kan op een flexibele, polyvalente en snelle manier gebeuren voor zowel hotels, gites, campings als B&B. Er wordt gebruikgemaakt van ecologisch kwaliteitsmateriaal.

Info: www.extraspace.be

16558449_1825798947686067_631408158_n

Onze tweede nominatie gaat naar VIA VIE. Vind je de traditionele campingwagen te groot en je wil totale vrijheid met comfort, dan biedt deze firma je hun VW California-gamma aan. Een iconische en klassieke wagen met nieuw en innovatief design met een uitrusting voor eten, slapen en koken. Een veelzijdige reis- en vrijetijdswagen die maar 5 meter lang is en 1,99 m hoog. Je kan verschillende modellen huren voor 2 tot 7 personen inclusief reisadvies en flexibele vertrek- en aankomstdagen. Grenzeloos genieten van een onbegrensd avontuur!

Info: www.viavie.be

Een bestemming voor het eerst in Brussel aanwezig, trok onze aandacht. Georgië, met Tblisi als hoofdstad, een voormalige Sovjetrepubliek, ongeveer tweemaal de grootte van België en een bevolking van ongeveer 4,5 miljoen inwoners is in reliëf sterk geaccidenteerd. Het Kaukasusgebergte in het noorden met toppen tot 5000 meter is een topper voor skifanaten, terwijl het gebied rond de Zwarte Zee uitnodigt tot strandvakanties. Hiertussen nog een diversiteit van bossen en semiwoestijnen tot heetwaterbronnen. Daar de bevolking voor meer dan 80% christen is, is Georgië ook bezaaid met kerken en kloosters. De wijncultuur wordt beschouwd als de oudste in de wereld en zou liefst al 7000 jaar oud zijn. Met een grote wijncultuur is het ook vanzelfsprekend dat de Georgische keuken een enorme variëteit lokale kruiden en specerijen kent. Kortom een land van contrasten op de kruising van Oost en West. Info: www.gnta.ge

16522563_1825757221023573_852026853_n

Als vierde item is misschien wat gedurfder, maar volgens de organisatoren toch veilig. “Planet Chernobyl” is een nieuwe toeristische en culturele ervaring. Voor de eerste keer kan je in een weekend (3 dagen | 2 nachten) naar Kiev en Tsjernobyl reizen zonder onzekerheden en zo veilig mogelijk en er verblijven in een viersterrenhotel met ontbijt. Een gids is aanwezig. Een aanbod met vluchten vanaf verschillende luchthavens waaronder Brussel. Een tijdloos uitstapje in alle rust. Een kant-en-klaaraanbod!

Info: www.planetchernobyl.com

Globaal was Brussel een vakantiesalon met uitstraling door een dynamische en frisse aanpak met zin voor details en mooie eyecatchers. Het majestueuze geheel van Frankrijk in Paleis 4 was een beurs op zichzelf en toonde nog eens de belangrijke interesse voor dit land aan.