‘VIVA FRIDA KAHLO – IMMERSIVE EXPERIENCE’ START VANDAAG IN GLOEDNIEUWE VIAGE – DIGITAL ART THEATRE IN BRUSSEL

Dé enige geautoriseerde tentoonstelling die de kunst en biografie van Frida Kahlo© toont

Vanaf vandaag kan je je in Brussel onderdompelen in het leven en het werk van de bekende Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo. ‘Viva Frida Kahlo – Immersive Experience’ is daarmee de enige tentoonstelling in België die geautoriseerd is om de werken én biografie van de kunstenares in een immersieve vorm te vertonen. De meest iconische schilderijen komen tot leven tijdens een 360° beleving in het gloednieuwe VIAGE – Digital Art Theatre in hartje Brussel.

‘Viva Frida Kahlo – Immersive Experience’ geeft een inzicht in het tragische leven van de Mexicaanse kunstenares. Nooit eerder in België werden Frida’s werken én haar leven in de vorm van een immersieve expo getoond. De schilderijen van de expressieve kunstenares, met hun toegankelijke symboliek en kleurrijke exotische planten en dieren, maar ook een reeks krachtige zelfportretten staan centraal in deze meeslepende tentoonstelling. Brussel is na de première in Zürich nog maar de tweede halte van de expo ‘Viva Frida Kahlo – Immersive Experience’.

Dé enige geautoriseerde tentoonstelling die de kunst en biografie van Frida Kahlo© toont

‘Viva Frida Kahlo – Immersive Experience’ is de enige expo in België die geautoriseerd is om Kahlo’s kunstwerken en biografie in immersieve vorm te vertonen.

Het geheel wordt gepresenteerd met behulp van een krachtige videoprojectie en licht- en geluidseffecten. Dankzij de panoramische projecties krijgt de bezoeker het gevoel rechtstreeks in het universum van Frida te zijn terechtgekomen. Een voice-over, die de fictieve stem vormt van de kunstenares, neemt je mee op sleeptouw in het ongelofelijke verhaal van Frida Kahlo.

‘Viva Frida Kahlo – Immersive Experience’ wordt georganiseerd met de goedkeuring van de officiële Banco de México Diego Rivera & Frida Kahlo Museums Trust.

VIAGE – Digital Art Theatre

Het gloednieuwe VIAGE Digital Art Theatre is de eerste exporuimte in België die zich uitsluitend zal richten op immersieve tentoonstellingen. De locatie neemt daarmee een pioniersrol in voor digitale kunst. Met behulp van krachtige projectoren, om beelden te projecteren rondom bezoekers, zorgt het voor een adembenemende 360° ervaring. VIAGE Digital Art Theatre bevindt zich in het hart van de stad Brussel en is onderdeel van het Grand Casino Brussels VIAGE.

‘Viva Frida Kahlo – Immersive Experience’ is een organisatie van MB Presents met de steun van de Mexicaanse ambassade in België. Rogelio Granguillhome, ambassadeur van Mexico voor België & Luxemburg over de expo: “Het is een grote eer voor mij om deel te nemen aan dit project, gewijd aan het leven en werk van Frida Kahlo , die zonder twijfel de meest erkende Mexicaanse en Latijns Amerikaanse schilderes ter wereld is. Deze tentoonstelling, ongetwijfeld één van de belangrijkste grote culturele evenementen van het jaar, toont en versterkt de vriendschapsbanden tussen Mexico en België.”

‘Viva Frida Kahlo – Immersive Experience’ gaat vanaf vandaag, 18 maart, van start in het VIAGE – Digital Art Theatre in de Anspachlaan 30 te Brussel. Info & tickets via www.fridakahlo.be.

Tekst en materiaal: Peter Minnebo.